Subaru va lansa propriul plug-in hybrid pe baza Toyota Prius
9 Februarie 2018, 12:43
Subaru este pe cale să lanseze un model propriu plug-in hybrid, care va avea la bază substratul tehnic Toyota Prius Prime. Potrivit informației distribuite de Automotive News, cu referire la șeful departamentului tehnic Subaru, Takeshi Tachimori, niponii vor lansa noul model deja în acest an.

Nu se cunoaște care anume model din gama Subaru va servi drept bază pentru noul hybrid, însă probabilitatea că acesta va fi un automobil absolut nou este, practic, exclusă. Tachimori a dezvăluit, că modelul va fi produs la uzina Subaru din Japonia, iar piața-țintă va fi cea americană.
SUA este și cea mai mare piață de desfacere pentru niponi, iar mai devreme Subaru a prezentat cel mai mare SUV din gama sa, care a primit denumirea Ascent, destinat în primul rând Statelor Unite.

Tehnologiile dezvoltate de Toyota, verificate deja în timp, vor fi folosite la maxim, însă Subaru nu a ezitat să intervină cu câteva modificări,
pentru a oferi un grad de personalizare în conformitate cu filosofia mărcii pentru viitorul model. Astfel, motorul electric va fi combinat cu un benzinar de tip boxer longitudinal (pe când la Prius motorul este transversal).

Informații privind performanțele motorului, cât și autonomia maximă atinsă doar cu propulsie electrică nu au fost dezvăluite.
Toyota Prius Prime este propulsat de un benzinar aspirat natural de 1.8 litri în tandem cu un motor electric, iar puterea totală livrată constituie 170 CP. Hibridul poate parcurge până la 35 km doar cu energie electrică, iar cu rezervorul de combustibil plin Prius poate parcurge o distanță maximă de 960 km.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,123
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!