Toyota va construi o replică a circuitului Nurburgring în Japonia

Toyota investește masiv în construcția unui cou complex de teste pentru automobilele sale, iar printre cele 11 circuituri, este prevăzută și o replică a traseului legendar Nurburgring.
În presa asiatică au apărut informații, precum că concernul nipon lucrează la construcția unui complex epic cu 11 circuituri în țara-patrie, Japonia, pe insula Hoshu, iar unul dintre aceste trasee va fi replica circuitului Nurburgring. Traseul nipon nu va repeta în totalitate pe cel german, fiind și mai mic, cu o distanță totală de 5.3 km, pe când Nurburgring măsoară 20.7 km. Însă replica va repeta mai multe curbe al legendarului traseu. Replica va fi folosită pentru testele agilității și sistemelor de frânare a noilor modele. Însă, majoritatea din cele 11 trasee va fi folosită pentru testarea noilor modele electrificate, destinate, în special, piețelor europene și americane.
Construcția complexului îi va costa pe niponi circa 2.8 miliarde dolari. Acesta va fi dat în exploatare în 2023 și va crea 3,300 locuri de muncă noi. Mai târziu, aici vor fi angajate alte 550 persoane.
0
2,125
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!