Volvo lansează primul motor cu 3 cilindri în istoria sa! Va fi disponibil pe noul XC40

Cel mai compact crossover din gama suedezilor a primit noi motorizări și dotarea de top Inscription, la scurt timp după prezentarea oficială la showroom-ul Volvo din țara noastră.
Lansat pe unele piețe de câteva luni, Volvo XC40 este oferit în patru variante de motorizări, două pe benzină (T4 și T5) și două pe motorină (D3 și D4). Toate variantele vin cu un propulsor turboaspirat de 2.0 litri, cunoscut după celelalte modele din gama suedezilor, însă peste puțin timp, noul crossover compact va putea fi echipat cu noul propulsor pe benzină T3, ce poartă denumirea de uzină B3154T. Acesta este un benzinar turboaspirat de 1.5 litri în 3 cilindri, cu câte 4 supape per cilindru și injecție directă, primul în istoria mărcii de acest fel.
Noul motor face parte din familia Drive-E cu capacitate cilindrică unificată. Noua unitate dezvoltă 156 CP și are un consum de combustibil declarat de 6.6 litri/100 km în regim mixt, pe când versiunea T4, cu benzinarul de 2.0 litri, 4 cilindri și tracțiune față indică un consum de 6.8 litri/100 km.
Cu noul motor Volvo XC40 va fi oferit la un preț mai accesibil – circa 27 mii euro pentru un exemplar în echiparea momentum, cu tracțiune pe puntea față și cutie manuală cu 6 trepte. Cutia automată cu 8 rapoarte va fi disponibilă opțional pentru motorizarea T3 peste un an.
Împreună cu noua motorizare, producătorul lansează și dotarea de top pentru Volvo XC40 – Inscription, care promite să aibă un preț similar dotării R-Design, însă vine cu inserții cromate pe caroserie, punând accentul pe lux și confort, și nu pe sportivitate, precum versiunea cu același preț. La habitaclu își vor face loc inserții din lemn și din cristal pe levierul cutiei de viteze automate. În această dotare la alegerea clienților vor fi disponibile și câteva seturi de jante cu un design nou, cu mărimi cuprinse între 18 și 20 inch.
0
2,819
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!