A fost prezentată noua Toyota Corolla hatchback, destinată pieței americane! Prin ce diferă de noul Auris?

Noua generație Toyota Auris a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Noul hatchback compact a uimit cu designul exterior incendiar, însă premiera nu a fost deplină, dat fiind faptul, că niponii nu au prezentat habitaclul mașinii. Problema a fost rezolvată cu prezentarea modelului destinat pieței americane, unde modelul poartă denumirea Corolla iM.
La designul exterior modelele nu diferă prea mult. Pentru piața americană niponii au revizuit forma dungilor interioare al luminilor de zi de tip LED, adăugând secțiuni adiționale de culoare portocalie obligatorii în SUA.
Noile Corolla iM și Auris păstrează o arhitectură familiară a bordului interior. Niponii asigură că de această dată au acordat atenție sporită calității materialelor și asftel noua generație beneficiază de materiale mai plăcute vizual și la atingere. Consola se face dominată de un ecran al sistemului multimedia Entune 3.0 de 8 inch. Sistemul pare să facă un pas enorm înainte, comparativ cu predecesorul, având afișaje mai detalizate și oferind conexiuni Apple CarPlay și Android Auto.
Printre principalele diferențe între Auris și Corolla iM se enumeră motorizările. Dacă modelul european are sub capotă o unitate turboaspirată de 1.2 litri și două versiuni hibride, atunci pentru piața americană motorul de bază este unul absolut nou – Dynamic Force, aspirat natural, de 2.0 litri. Motorul a debutat cu cel mai mic crossover din gama mărcii premium a niponilor – noul Lexus UX. În cazul crossover-ului, acest motor livrează 171 CP, iar puterea dezvoltată sub capota Corolla iM va fi dezvăluită mai târziu. Motorul se va cupla fie la noua cutie manuală cu 6 trepte iMT6, fie la noul variator Dynamic-Shift CVT, care poate imita 10 trepte în regim sport.
Dotarea de bază Corolla iM pentru SUA este una foarte generoasă și include sistemul multimedia menționat mai sus, 7 airbag-uri, sistem automat de climatizare, cameră pentru marșarier, lumini full-LED și pachetul de sisteme de siguranță activă Toyota Safety Sense 2.0 cu cruise control adaptiv, frânare automatizată și sistem de menținere a benzii de circulație.

Vânzările vor începe în vara acestui an, iar mai târziu va fi prezentat și noul sedan Corolla, care ar putea fi mai unificat cu hatchback-ul, decât generațiile anterioare, având și un design similar, care este unul foarte reușit, zicem noi.
0
2,329
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!