Actuala generație Ford Fusion/Mondeo se bucură a doua modernizare

Lansată în 2013, actuala generație Ford Fusion, cunoscut în Europa și în țara noastră cu denumirea Mondeo, a trecut printr-un facelift de mijloc de carieră în 2016, care a adus un design împrospătat și opțiuni noi. După cei 5 ani de producție, însă, ne așteptăm la lansarea unei generații noi pentru anii 2019 sau 2020, însă cei de la Ford au zis că modelul actual încă nu a demonstrat toate capacitățile sale și au prezentat noua actualizare a navei sale amiral.
La design chimbările sunt minore și țin doar să împrospăteze un pic aspectul exterior al sedanului. Fusion se bucură de un calandru nou cromat și o altă bară de protecție frontală cu noi lumini anti-ceață. La posterior sunt mai puține schimbări vizibile, deși blocurile optice nu mai sunt unite între ele cu inserția cromată. Dar nu designul e cea mai remarcabilă noutate pentru Fusion, ci ingineria și substratul tehnic.
Marcant pentru americani și întreaga gamă de modele Ford, de altfel, este sistemuș Co-Pilot360, care debutează pentru prima dată anume pe sedanul Fusion. Sistemul nu aduce nimic revoluționar în sine și include sistemele intelectuale de siguranță și asistenți care au fost disponibile pentru modelele Ford și anterior, într-un fel sau altul. Co-Pilot360 include, deci, sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe, sistem automatizat de frânare cu detectarea pietonilor, sistem de menținere a benzii de circulație, iluminare adaptivă și cameră marșarier. Opțional sistemul poate include și un cruise-control adaptiv. Noutatea constă în faptul, că sistemul, sau, mai bine zis, pachetul de sisteme Co-Pilot360 va fi inclus în dotările incipiente a majorității modelelor Ford la nivel global, iar asta fără costuri adiționale.
O altă noutate importantă ține de versiunea plug-in hybrid Fusion Energi. Aceasta beneficiază de baterii cu o capacitate mai mare de 9 kWh (contra celor 7.6 kWh anterior) păstrând aceleași dimensiuni. Grație acestor modificări, sedanul hibrid poate parcurge distanțe mai mari cu 20% sau până la 40 km în regim pur electric.

Motorizările și a doua versiune hibridă Fusion Hybrid au rămas fără schimbări, limitându-se la designul împrospătat. Americanii nu au dezvăluit când sedanul actualizat va fi lansat pe piața americană, dar nici termenii actualizării versiunii europene cu denumirea Mondeo.
0
3,018
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!