Acura RDX se prezintă în varianta de serie la New-York

La începutul acestui an la Salonul Auto de la Detroit la standul Acura în centrul atenției a fost prototipul noului crossover, iar la New-York niponii au adus varianta de serie a celei de-a treia generație Acura RDX. Cert este că versiunea de serie nu diferă cu nimic de prototipul prezentat anterior, nici la exterior, nici la interior. În schimb, niponii au oferit informații noi despre modelul său.
Noul Acura RDX are un design exterior inspirat de la conceptul Precision, și este unul dintre primele modele din gama producătorului, care adoptă noul limbaj stilistic, care ulterior va fi văzut pe toate automobilele cu sigla Acura.
La interior urmărim o revoluție în designul și componentele bordului. Consola centrală se face dominată de un ecran de 10.2 inch, realizat în forma unei tablete, și nu integrat în torpedou, cum ne-a obișnuit Acura cu modelele sale precedente. Sistemul este acționat prin comenzile True Touchpad, amplasate pe tunelul central. Touchpad-ul are o formă arcuată, pentru comoditate maximă în acționare în timpul mersului, iar fiecare mișcare a degetului pe touchpad este repetată cu precizie pe ecranul sistemului multimedia.
Niponii au dezvăluit că noua generație măsoară 4,747 mm în lungime (contra 4,685 mm la predecesor) și are un ampatament de 2,751 mm (contra 2,685 mm), ceea ce înseamnă că noul RDX este unul dintre cei mai mari reprezentanți în clasa SUV-urilor compacte premium, de exemplu, noul BMW X3 măsoară în lungime 4,716 mm.
Vechea unitate V6 de 3.5 litri a fost înlocuită cu noul propulsor turboaspirat cu 4 cilindri 2.0 DHC VTEC, care livrează 252 CP și 380 Nm. Acesta se cuplează la cutia automată de producție proprie cu 9 rapoarte. Precum și prima generație a crossover-ului, noul RDX beneficiază de tracțiunea integrală modernizată Super Handling AWD, care permite transmiterea a 70% de cuplu pe puntea spate, ba chiar spre o singură roată!
Nu mai puțin curios este nivelul de echipare – în versiunea de bază sunt incluse farurile full-LED JewelEye, scaunele față reglate electric cu încălzire și sistemul multimedia cu ecranul de 10.2 inch. Tot în varianta incipientă clienții se vor bucura de hayon acționat electric, sistem intelectual keyless, plafon panoramic (!) și jante de 19 inch. Pachetul Acura Watch este prevăzut standard pentru toate versiunile și include mai mulți asistenți și sisteme de siguranță activă, precum un cruise-control adaptiv cu sistem de frânare automată și sistem de monitorizare a marcajului rutier cu prevenirea ieșirii necondiționate mașinii pe acostament. Printre opționale se enumeră tapițeria din piele cu ornamente din lemn la interior și sistemul audio performant de 710 W, dezvoltat în comun cu Panasonic.
Nu va lipsi versiunea A-Spec, anunțată la Detroit. Aceasta include un kit aerodinamic exterior mai agresiv, cu alte bare de protecție și tapiserie contrastantă de culoare roșie și neagră la interior. Exteriorul este condimentat de jantele speciale de 20 inch. Versiunea nu aduce, însă, modificări a substratului tehnic.

Prețurile pentru noua generație RDX vor fi anunțate în vara acestui an, odată cu startul vânzărilor. Producția va avea loc la uzina niponilor din statul Ohio, SUA.
0
2,858
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!