Audi A8 ar putea fi ultimul model al germanilor cu propulsor W12

20 Martie 2018, 11:04
Denis Godorozea via Car and Driver
Audi ar putea urma exemplul rivalilor de la BMW renunțând la propulsorul W12. Mai devreme site-ul BMWBlog anunța că bavarezii vor renunța la unitatea V12 odată cu facelift-ul actualei generații al navei amiral Seria 7, care este în prezent și unicul model BMW echipat cu acest motor, iar de curând într-un interviu pentru revista Car and Driver unul din managerii de top Audi Peter Martens a declarat că actualul Audi A8 va fi ultimul model din gamă cu motorul W12.
Culmea este că noua generație a navei amiral a producătorului din Ingolstadt încă nici nu a fost prezentată oficial cu acest motor. Această versiune va fi prezentată în cea de-a doua jumătate al acestui an și va primi indexul A8 70 TFSI. Ca și în cazul bavarezilor, Audi a luat această decizie din motivul costurilor imense de adaptare a acestor motoare pentru a corespunde normelor ecologice înăsprite de la an la an, mai ales dacă e să ținem cont de faptul, că în prezent unitățile turboaspirate V8 oferă un același nivel de putere, necesitând costuri mai mici de dezvoltare și fiind instalate concomitent pe mai multe modele din gama producătorului.
Pentru prima dată Audi a a folosit unitatea W12 în 2001, iar următorii 4-5 ani ar putea fi ultimii pentru acest propulsor instalat sub capota automobilelor cu sigla producătorului din Ingolstadt. Însă acest fapt deloc nu înseamnă apusul complet al acestei unități, aceasta fiind echipată și cu alte modele din gama Volkswagen Group. De exemplu, anul trecut Bentley a prezentat noua generație a coupe-ului Continental GT, care folosește anume unitatea W12. Afară de coupe-ul de lux, același motor este instalat și sub capotele Bentayga și Flying Spur, prețul cărora acoperă cu ușurință costurile de adaptare și dezvoltare.

Afară de unitatea W12, cei de la Audi intenționează să renunțe și la unitatea aspirată natural V10. Acesta va fi eliminat din producție odată cu încetarea producției super-car-ului R8, iar locul acestuia va fi preluat în viitor de noile motoare turboaspirate V8 și V6. Însă acest motor va rămâne în lista de echipare Lamborghini.
0
2,251
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!