Cadillac a prezentat cel mai mic crossover din gama sa

Cadillac a prezentat la Salonul Auto de la New-York noul XT4, care este cel mai mic crossover din gama mărcii premium al celor de la General Motors (GM). Noul model este și primul din cadrul strategiei de actualizare a gamei Cadillac, care vrea să atragă de partea mărcii americane mai mulți clienți tineri, iar ulterior, până în 2025, americanii vor lansa câte un model nou fiecare 6 luni.
Cadillac XT4 este un SUV compact de 4,599 mm în lungime și vine să concureze cu modele precum Audi Q5, BMW X3, Lexus NX și Mercedes-Benz GLC. Noul model are la bază platforma E2, pe care sunt construite și navele amiral de ultimă generație Chevrolet Malibu și Opel Insignia, însă crossover-ul are un ampatament mai mic decât acestea de 2,779 mm.

Din start Cadillac XT4 va fi disponibil cu un singur motor – benzinarul turboaspirat de 2.0 litri cu 4 cilindri și o putere de 241 CP și 350 Nm. Pentru un consum de combustibil redus unitatea deactiva cilindrii în timpul unui regim de condus mai lejer. Cuplul este transmis pe puntea față sau, opțional, pe ambele punți prin intermediul cutiei automate de viteze Hydra-Matic 9T50 cu 9 rapoarte, oferită standard.
Inițial noul crossover va fi oferit în 3 nivele de echipare – Luxury, Premium Luxury și Sport. Primele două diferă între ele prin nivelul dotărilor și dispun de inserții cromate la exterior, pe când în versiunea Sport la exterior elementele decorative sunt vopsite în culoare neagră. Tot în versiunea Sport SUV-ul compact va dispune de blocuri optice spate fumurii, volan de tip sport, inserții din aluminiu pe pedale și inserții din fibră de carbon pe bord.
Nivelul de echipare este unul extrem de bogat chiar și în versiunea incipientă Luxury: lumini full-LED, sistem de climatizare bizonal, scaune față acționate electric, tapiserie din piele artificială și senzori de parcare spate. Opțional este disponibilă tapițeria din piele naturală, sistem de navigație, scaune față acționate electronic cu memorie, lumină ambientală decorativă, plafon panoramic și un pachet de asistenți pentru șofer, care include sistemul de frânare automatizat și de menținere a benzii de circulație.
Americanii vor fi primii care vor beneficia de noul SUV, iar vânzările vor demara în câteva zile, însă livrările vor începe abia în toamna acestui an. Mai târziu Cadillac XT4 va fi lansat și pe alte piețe, iar de primă importanță pentru producător este piața chineză, unde SUV-ul va fi produs la uzina comună SAIC-GM.
0
2,525
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!