Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cariera Toyota Avensis se încheie cu cea de-a treia generație! Modelul nu va avea succesor

27 Martie 2018 - 09:27
Denis Godorozea
La uzina niponilor Toyota Manufacturing UK din Marea Britanie a luat sfârșit producția celei de-a treia generație Toyota Avensis. Niponii nu au prezentat un succesor direct, iar dat fiind faptul că Avensis se producea doar la uzina britanică, cariera acestuia o putem numi încheiată definitiv. Ulterior la această uzină niponii vor produce doar modelul Auris.
Pentru prima dată Toyota Avensis a debutat în 1997, înlocuind modelul Carina E. Avensis a fost creat special pentru piața europeană, însă uzina britanică exporta acest model și în Japonia. Fiind un jucător în clasa D, Avensis a venit să concureze, în primul rând, cu Volkswagen Passat pe piața europeană, dat fiind faptul că modelul Camry (care concurează cu Passat pe alte piețe) nu este prezent oficial pe piața din Uniunea Europeană. Cel mai mare succes Avensis l-a atins în 2004 cu cea de-a doua generație, când pe Bătrânul Continent au fost comercializate 143 mii exemplare, rezultat, totuși, simțitor mai slab decât cel al rivalului Volkswagen Passat, care indica o cerere aproape de două ori mai mare. Din 2004 până în prezent Avensis cunoaștea doar scădere constantă a cererii.
Niponii încă nu au anunțat care model va înlocui Avensis pe piață. Locul ar putea fi preluat de modelul Camry care, însă, nu are o variantă break, una extrem de necesară pe piața europeană pentru a asigura o cerere. Avensis parțial ar putea fi înlocuit cu noua generație a sedanului Corolla, care va debuta în curând și promite să crească în dimensiuni, iar versiunea break Avensis ar putea fi înlocuită cu viitorul break Auris.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (7 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter