GENEVA 2018: Automobilul Anului 2018 în Europa este Volvo XC40!

Acum câteva minute, în ceremonia de prefaţare a Salonului Auto de la Geneva, a fost anunţat câştigătorul premiului Car of The Year, automobilul anului în Europa, poate cel mai râvnit premiu de industria auto la nivel european. Pentru prima dată în istorie, marele premiu a fost câştigat de Volvo, cu noul model XC40!
Modelul câştigător a primit un total de 325 puncte de la juriu. Pe locul doi după punctaj s-a clasat Seat Ibiza cu 242 puncte, urmat de BMW Seria 5, pe locul 3, cu 224 puncte. Bătălia finală s-a dat între 7 modele, jumătate dintre care sunt atribuite segmentului premium: Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW Seria 5, Citroen C3 Aircross, Kia Stinger, Seat Ibiza şi Volvo XC40.
Calităţile speciale care s-au remarcat Volvo XC40 şi i-au cucerit pe juraţi au fost conectivitatea şi sistemul de sharing, care a debutat pe acel model, care face posibilă împărţirea lui cu alţi prieteni. Juriul a fost impresionat şi de senzaţiile de condus, dar şi tehnologiile prezente la bordului noului model suedez.
Premiul Car of the Year este decernat în urma punctajelor oferite de un juriu format din 60 jurnalişti auto din 23 de ţări europene.
0
2,580
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!