Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

GENEVA 2018 LIVE: Din Tokyo la Geneva - Nissan a prezentat în Europa conceptul viitorului SUV electric

8 Martie 2018 - 23:07
Denis Godorozea
Nissan a adus la evenimentul auto din Geneva conceptul electric IMx Concept, care prefațează un viitor crossover cu propulsie electrică de serie.
În viitorul apropiat, Nissan va lansa un nou model complet electric, care se va alătura modelului LEAF ca o alternativă pentru iubitorii de automobile electrice cu capacități sporite de off-road. Curioasă este silueta conceptului, care ar putea ajunge în producția de serie fără schimbări esențiale, care pare a fi un sedan cu gardă la sol mărită.
Nissan IMx Concept folosește o platformă cu totul nouă, pe care în viitor se va baza o întreagă gamă de vehicule electrice cu sigla producătorului nipon, dar și a modelelor electrice Renault și Mitsubishi, iar până în 2022 aceasta va sta la baza a 12 modele noi ai Alianței. Conceptul este dotat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, având tracțiune integrală, deci, și poate parcurge distanțe de până la 600 km "cu un singur plin". Puterea totală a motoarelor electrice constituie 435 CP și 700 Nm.
Totodată conceptul prefațează și direcția de dezvoltare a designului întregii game Nissan pentru viitorul apropiat. Din curiozitățile la interior remarcat este volanul, care poate fi ascuns în panoul de bord, ce sugerează prezența sistemului de pilot automat de cel puțin al patrulea nivel. Odată activat, sistemul Nissan Pro Pilot "ascunde" pedalele în podeaua mașinii, iar scaunele își schimbă poziția pentru o călătorie relaxantă.

Frumos este viitorul vehiculelor electrice cu propulsie electrică, în viziunea celor de la Nissan, nu?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (10 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter