GENEVA 2018 LIVE: Kia Optima se prezinta în Elveția cu un facelift de mijloc de carieră

7 Martie 2018, 17:13
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
KIA Optima s-a lansat în forță pe piața europeană (precum și alte piețe) în segmentul D abia cu generația precedentă a sedanului Optima (care a venit să înlocuiască modelul Magentis), care a lăsat hainele plictisitoare și a venit cu un design demn de un automobil de talie mondială. Schimbările au fost inițiate odată cu venirea designerului renumit Peter Schreyer, care până la concernul sud-coreean a lucrat în Volkswagen Group. Precedenta Optima a primit un design memorabil, însă coreenii nu au luat în calcul preferințele clienților europeni, care optează de cele mai multe ori pentru caroserie break în acest segment. Cu noua generație producătorul a reparat greșeala și a oferit noua Optima și în caroserie break, iar la Salonul Auto de la Geneva compania a pus accentul anume pe acest tip de caroserie. Să vedem, deci, cu ce îmbunătățiri se laudă producătorul coreean!
Se pare că sud-coreenii se inspiră din experiența marilor producători europeni și după ani buni de experimente reușite și nu prea în materie de design, au ales calea conservatismului. Ei bine, nu putem nega că actuala generație KIA Optima are un design atrăgător, cât la exterior, atât și la interior. Atunci de ce să experimentezi cu ceea ce ți-a reușit de minune? Schimbările sunt minore și nu prea vizibile, dar totuși există. Partea frontală a primit o grilă a radiatorului ușor retușată și o nouă bară de protecție față, cu lumini de zi de tip LED orizontale integrate. La posterior au parvenit și mai puține schimbări, însă în dotările de top cu blocuri optice LED noua Optima facelift se va lăuda cu un alt desen interior al luminilor de poziție spate.
La interior cea mai evidentă modificare este noul volan cu trei spițe, preluat de la KIA Sorento Prime. Sistemul multimedia a fost ușor modificat, însă ca și anterior are o diagonală de 7 sau 8 inch, în dependență de versiune. Printre noutăți este sistemul de monitorizare la 360 grade.
După modernizare KIA Optima va fi oferită pe piața europeană cu noua unitate pe benzină turboaspirată de 1.6 litri cu 180 CP la activ. Unitățile deja cunoscute, printre care cea aspirată natural de 2.0 litri cu 163 CP și cea turboaspirată cu aceeași capacitate cilindrică și 245 CP nu au suferit schimbări. În schimb, vechiul motor turbodiesel 1.7 CRDi a fost pensionat, iar locul acestuia a fost preluat de noul motor de 1.6 litri cu 136 CP.
Întrebarea dacă motoarele noi vor ajunge în țara noastră rămâne deschisă, dat fiind faptul, că în Republica Moldova KIA Optima este importată din Federația Rusă, unde aceasta și se produce. Din acest motiv în țara noastră lipsește modelul în caroserie break.
0
1,951
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!