GENEVA 2018 LIVE: McLaren Senna GTR - viitorul bolid de curse

8 Martie 2018, 22:21
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
Salonul Auto de la Geneva a fost locul premierei conceptului McLaren Senna GTR, viitorului bolid de curse. Super-car-ul va fi destinat în exclusivitate curselor, iar primele exemplare vor fi produse începând cu anul viitor.
Totodată McLaren Senna va putea fi achiziționat de oricine, chiar dacă potențialul client nu a participat la curse. Însă, în cazul acestui bolid, cuvântul "oricine" nu este tocmai potrivit, deoarece acesta va fi produs într-o ediție limitată de doar 75 exemplare, iar prețul minim va constitui 1 milion lire sterline, iar cel mai probabil, cum adesea obișnuiesc producătorii de automobile exclusive, doar cei mai fideli clienți ai mărcii britanice vor fi învredniciți să dețină un exemplar McLaren Senna GTR.
Conceptul prezentat la evenimentul internațional are sub capotă unitatea biturbo V8 de 4.0 litri, ce livrează 825 CP, sau cu 25 CP mai mult decât versiunea cu aceeași denumire destinată, inclusiv, și drumurilor publice. Greutatea proprie a conceptului este și ea identică modelului prezentat anterior – 1,198 kg, precum și cuplul maxim de 800 Nm. În schimb, conceptul se bucură de un alt kit aerodinamic, jante cu design propriu și anvelope de curse.
Britanicii subliniază, că dat fiind faptul, că la Geneva a fost prezentat doar conceptul, versiunea finală care va ajunge în producție ar putea primi careva schimbări, iar acest concept este caracterizat de producător ca fiind cel mai performant și uimitor automobil construit vreodată de McLaren.
0
2,148
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!