GENEVA 2018 LIVE: Mitsubishi Outlander PHEV a primit modificări majore la substratul tehnic

8 Martie 2018, 18:49
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
Mitsubishi Outlander PHEV este unul dintre cele mai solicitate SUV-uri electrificate pe piața europeană și, totodată, cel mai de succes model din gama actuală a niponilor, iar pentru a dezvolta succesul, Mitsubishi a modernizat la greu propriul model.
Despre modificările substratului tehnic redacția noastră a relatat cu câteva zile mai devreme, iar acum Mitsubishi Outlander PHEV a ajuns în fața noastră la Salonul Auto de la Geneva. Principiul de lucru al propulsiei hibride pe noul Outlander este pe cât de ingenios, atât și de simplu: pe ambele punți a SUV-ului se situiază câte un motor electric cu câte 82 CP la activ fiecare alimentate de la o baterie de 12 kWh. Odată ce rezervele bateriei ajung la nivelul de 25%, motorul cu ardere internă de sub capotă este pus în funcțiune pentru a "roti" generatorul de 70 kW, care suplinește stocul bateriei, și roțile punții față. Benzinarul are nevoie de maxim o oră pentru a suplini complet bateria.
Modernizarea aduce SUV-ului nipon un propulsor nou sub capotă, de 2.4 litri în locul celui de 2.0 folosit anterior, care funcționează cu ciclul Atkinson, ceea ce-l face mai eficient chiar decât motorul anterior. De asemenea Outlander PHEV a primit un generator mai puternic cu 10% de 66 kW, iar motorul electric de pe puntea spate dezvoltă acum 90 CP, contra celor 82 CP anterior. Capacitatea bateriei s-a mărit de la 12 kWh până la 13.8 kWh.
La exterior schimbările sunt minore și aduc doar o grilă a radiatorului ușor retușată, faruri full-LED, noi faruri anticeață integrate în bara de protecție față și un spoiler la posterior. La interior noul Mitsubishi Outlander PHEV va bucura clienții cu scaune noi, mai confortabile, o indicatoare noi ai planșei de bord și materiale mai bune.
În majoritatea țărilor europene versiunea actualizată Mitsubishi Outlander PHEV va fi disponibilă imediat după încheierea evenimentului auto de la Geneva, iar prețul va simți schimbări nesemnificative.
1
2,937
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!