GENEVA 2018 LIVE: Noul Aston Martin V8 Vantage, tot mai aproape de Mercedes-AMG GT Coupe?

7 Martie 2018, 12:04
Redacţia PiataAuto.md, LIVE din Geneva
Nu mai e un secret demult că cei de la Aston Martin fac uz de motoarele diviziei AMG a celor de la Mercedes-Benz pentru modelele lor. În luna noiembrie a anului trecut, Aston Martin a anunţat o împrospătare pentru cel mai compact model, iar sub capotă se află acum un V8 biturbo de 4.0 litri. Anume despre acest nou model, pe care l-am cunoscut pe viu la salonul auto de la Geneva, vrem să vă spunem mai multe.
Aţi ghicit, provine tot de la Mercedes-AMG, fiind, de fapt, acelaşi motor prezent pe Mercedes-AMG GT Coupe. Doar că, pe Aston Martin V8 Vantage, motorul produce un număr ceva mai mic de cai-putere, „doar” 510 la număr. Cutia de viteze este alta, fiind una de origine ZF, cu 8 trepte.
Silueta şi dimensiunile noul Aston sunt asemănătoare cu coupe-ul celor de la Mercedes-Benz, fapt firesc, dat fiind că joacă în aceeaşi ligă. Însă viitorii prorietari ai modelului ar putea rămâne uimiţi de cât de spartan au fost preluate comenzile sistemului multimedia de la Mercedes-Benz. Pe centrul tunelului central există rotula specifică modelelor mărcii germane, iar deasupra şi touchpad-ul renumit, iar Aston Martin n-a făcut decât să-l învelească într-o bucată de plastic pentru a-i masca originea. De un tratament similar a avut parte şi display-ul sistemului multimedia, cu mici adaptări la designul grafic al afişajelor.
În acest context, mai are oare consistenţă povestea unor maşini Aston, cunoscute pentru a fi extrem de speciale în condus şi în exprienţa pe care o oferă?
0
1,971
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!