GENEVA 2018 LIVE: Noul KIA Ceed III debutează în Elveția în caroseriile hatchback și break

6 Martie 2018, 21:54
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
KIA Ceed a apărut pentru prima dată în 2006, când a venit să înlocuiască pe piața europeană modelul Cerato. Compacta este caracterizată de producător ca un model european, dezvoltat special pentru Europa și produs în Europa.
Hatchback-ul KIA Ceed a fost prezentat cu câteva săptămâni mai devreme, însă la Salonul Auto de la Geneva are loc premiera oficială și tot aici pentru prima dată este prezentată varianta break Ceed Sportswagon a noului model.
Comparativ cu generația precendentă, break-ul a devenit mai lung cu 95 mm, iar decât noul hatchback Sportswagon este mai lung cu tocmai 300 mm, iar de acest surplus beneficiază, în primul rând, portbagajul, care deși nu înregistrează recordul în clasă, are un volum uimitor de 600 litri. Break-ul se bucură de același nivel de echipare, ca și modelul standard, și poate fi dotat cu blocuri optice LED, tapiserie din piele la habitaclu, sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch și sistem audio JBL Premium cu 8 boxe. Din lista opționalelor indisponibile pentru hatchback, break-ul se poate lăuda cu capacul portbagajului acționat electric și mai multe fixatoare în porbagaj.
Substratul tehnic este preluat în totalitate de la fratele Hyundai i30 Tourer, pentru versiunea de bază este prevăzută unitatea turboaspirată cu 3 cilindri 1.0 T-GDI cu 120 CP la activ, urmată de benzinarul cu 4 cilindri 1.4 T-GDI de 140 CP și o unitate turbodiesel 1.6 CRDI din noua serie U3 cu 115 sau 136 CP la activ, în dependență de versiunea aleasă. În mod standard toate motoarele se cuplează la o cutie manuală cu 6 trepte, iar pentru unitățile de 1.4 T-GDI și 1.6 CRDI este prevăzută, opțional, o cutie robotizată cu 7 trepte și dublu ambreiaj.
Ca și anterior, ambele versiuni vor fi produse la uzina sud-coreenilor din Slovacia, iar startul vânzărilor este planificat pentru finele acestui an.
0
1,832
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!