GENEVA 2018 LIVE: Noul Peugeot 508 s-a transformat din leu în smilodon
7 Martie 2018, 10:39
Francezii au uimit publicul la Salonul Auto de la Geneva cu noua sa navă amiral Peugeot 508. Odată cu schimbul de generații, modelul francez a cunoscut mai multe metamorfoze, tehnice, stilistice și ideice.
Astfel, designul exterior al modelului a fost complet revizuit, iar locul sedanului anterior a fost preluat de un liftback atletic impetuos. Leul grațios și masiv de odinioară a cedat locul unui smilodon agresiv.
Contrar tendințelor clasei, noul 508 s-a dovedit a fi mai mic decât predecesorul, fiind mai scurt cu 80 mm și având o înălțime mai mică cu 60 mm, însă toate aceste schimbări aduc doar beneficii designului exterior al noului model.
La ionterior se regăsește arhitectura francezilor i-Cockpit, un volan cu caracter sportiv "turtit" în partea de sus și cea de jos. Opțional este disponibilă planșa de bord digitală. Noul Peugeot 508 promite a fi prietenos cu pasagerii la bord, oferind mai multe prize USB pentru conectarea gadget-urilor și mai multe fixatoare pentru obiecte personale.
Printre opționale se enumeră inserțiile din lemn și tapiserie din piele, inclusiv piele fină Nappa. Nu va lipsi nici lumina ambientală ce mai multe nuanțe și cusăturile contrastante. Cei din față vor fi relaxați de scaunele cu masaj și reglaj electric.
Plăcerea acustică va fi asigurată de sistemul audio Focal. Nu în ultimul rând noul Peugeot 508 dispune de cele mai recente sisteme de siguranță activă, printre care cruise-control
adaptic cu sistem automatizat de frânare până la 0 km/h, sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe, sistem de recunoaștere a marcajului și indicatoarelor rutiere.
Noua navă amiral este construită pe platforma modulară EMP2, pe care se bazează și noua generație a utilitarelor franceze. Pentru dotarea incipientă este prevăzută unitatea turbodiesel de 1.5 litri, urmată de un alt propulsor
pe motorină de 2.0 litri, ce livrează 160 sau 180 CP, în dependență de versiune. Va fi disponibil doar un motor pe benzină 1.6 PureTech, care dezvoltă 180 sau 225 CP (pentru versiunea GT).
Pentru toate motoarele cutia automată cu 8 rapoarte este prevăzută în mod standard și doar motorul de bază de 1.5 litri pe motorină este cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte.
PiataAuto.mdRedacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
0
2,518
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!