GENEVA 2018 LIVE: Noul brand Cupra debutează oficial cu primul model în gamă – Ateca

8 Martie 2018, 18:07
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
Diviziunea de performanță al celor de la SEAT urmează exemplul Mercedes-AMG și Polestar și se lansează ca un brand aparte cu propria siglă și modele, iar primul automobil dezvoltat sub noul brand este crossover-ul Cupra Ateca.
Cupra pune accent anume pe sportivitate și este orientată spre clienții ce-și doresc un model mai special, cu care să se evidențieze în trafic, dar pentru un preț relativ rezonabil. Cupra Ateca a primit un design exterior extrem de agresiv, cu bare de protecție cu guri de aer imense și calandru cu design propriu, pe care se etalează și noua siglă a mărcii.
Performanțele motorului sunt peste măsura așteptărilor – inginerii spanioli au modificat unitatea pe benzină turboaspirată de 2.0 litri și au reușit să obțină un rezultat impresionant de 300 CP și 400 Nm. Motorul se cuplează exclusiv la cutia robotizată cu 7 rapoarte DSG ce transmite cuplul pe ambele punți. La dispoziția șoferului sunt puse 6 regimuri de condus, fiecare dintre care interacționează electronic cu motorul, cutia de viteze, servodirecția și suspensia. Drept rezultat, Cupra Ateca accelerează până la 100 km/h în 5.4 secunde, iar viteza maximă atinge 245 km/h.
Cupra Ateca din start nu se vrea a fi un model accesibil, fiind dotat cu echipament disponibil pentru crossover-ul cu aceeași denumire dar cu sigla SEAT doar opțional, precum planșa de bord digitală, sistem smart key, sistem multimedia cu ecran tactil și camere de luat vederi la 360 grade. Iar pentru cei mai pretențioși clienți în viitor va fi disponibil pachetul Performance, care include sistem de frânare sport Brembo și scaune sport cu suport lateral excesiv și inserții din fibră de carbon la interior.
0
2,068
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!