GENEVA 2018 LIVE: Premieră multașteptată - Mercedes-AMG GT

7 Martie 2018, 08:03
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
Premieră incendiară la Geneva – noul Mercedes-AMG GT iși face apariția cu 3 motorizări, printre care și una hibridă. Modelul vine să concureze direct cu Porsche Panamera, iar conform datelor oficiale este mai rapid decât acesta!
Noul Mercedes-AMG GT vine să înlocuiască versiunile de top al coupe-ului CLS de generație anterioară, odată cu schimbul de generații acesta a fost lipsit de versiuni extreme cu indexul 63, pentru a rezerva loc și a exclude o eventuală concurență internă cu noul AMG GT. Noul model are o aparență grandioasă și un design accentuat de agresivitate, și nu de eleganță și atletism, precum în cazul CLS.
Contrar modelului prezentat mai devreme, noul coupe cu 4 uși AMG GT nu va avea versiuni "de bază". Cea mai accesibilă versiune poartă denumirea Mercedes-AMG GT 53. Sub capotă acestui model se situiază un benzinar de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, ce livrează 435 CP și 520Nm. Acesta este ajutat de sistemul hibrid EQ Boost cu un motor electric ce dezvoltă 22 CP și 250 Nm. Astfel, puterea totală a propulsiei atinge 457 CP și 770 Nm. Cuplul este transmis prin cutia automată cu 9 rapoarte AMG Speedshift TCT 9G. Această versiune accelerează până la 100 km/h în 4.5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 285 km/h.
Urmează versiunea AMG GT 63, care are sub capotă unitatea biturbo V8 de 4.0 litri, care livrează aici 585 CP și 800 Nm și se cuplează la cutia automată cu 9 rapoarte AMG Speedshift MCT 9G cu ambreiaj umed. Această versiune se laudă cu suspensie pneumatică și sistem de virare a punții spate. Motorul cu combustie internă nu este acompaniat de unul electric, iar pentru eficiență maximă acesta vine cu sistemul de oprire a 4 cilindri în timpul unui condus mai lejer. Acest Mercedes-AMG atinge prima sută de kilometri la oră în 3.4 secunde, iar viteza maximă consitutie 310 km/h.
Versiunea de top poartă denumirea Mercedes-AMG GT 63 S. Aceasta la fel are sub capotă unitatea V8 de 4.0 litri, doar că aici aceasta dezvoltă 639 CP și 900 Nm. Modelul de top accelerează de la 0 până la 100 km/h în 3.2 secunde, iar viteza maximă constituie 315 km/h, fiind, astfel, mai rapid decât versiunea de top Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.
Toate versiunile sunt dotate cu sistemul de tracțiune integrală 4MATIC+, iar în cazul versiunii de top șoferul poate deconecta sistemul de stabilizare și să aleagă transmiterea cuplului exclusiv pe puntea spate în regimul drift-mode. La bord noul AMG GT poate adăposti până la 5 persoane în mod standard, iar opțional doritorii pot comanda bancheta din spate doar cu 2 locuri separate cu o cotieră centrală asemănătoare celei de pe S-Class. Noul model se bucură de cele mai recente dotări din arsenalul Mercedes-Benz, printre care faruri matrice și sistem de pilot semi-automat Drive Pilot.

Vânzările noului Mercedes-AMG GT vor începe în vara acestui an.
1
1,884
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!