GENEVA 2018 LIVE: Range Rover SV Coupe revine în segmentul SUV-urilor cu 3 uși și omagiază primul Range Rover din istoria mărcii britanice
7 Martie 2018, 09:12
La Salonul Auto de la Geneva are loc premiera versiunii cu 3 uși a SUV-ului Range Rover, care a primit denumirea SV Coupe! Acesta nu este un rezultat al muncii unui atelier de tuning sau un concept, ci un model de serie dezvoltat în totalitate de producător!
Noul model omagiază, totodată, primul Range Rover construit acum aproape 50 ani în urmă, în 1970, care a fost anume un off-roader cu 3 uși, și jubiuleul de 70 ani de existență a mărcii britanice.
SV Coupe are aceeași lungime ca și versiunea de bază Range Rover, dar diferă prin linia coborâtă a acoperișului și portierele față simțitor mai mari, pentru a facilita accesul și la cel de-al doilea rând de scaune. Totul după rețeta coupe-urilor convenționale, deci!
Bordul cât și întreaga parte frontală a habitaclului este identică celei de pe Range Rover, schimbările vin cu bancheta din spate, care este preprezentată exclusiv de două scaune separate de cotiera centrală statică
imensă. Clienții vor putea comanda inserții din mai multe tipuri de lemn, iar la solicitare culorile tapiseriei din piele pot avea nuanțe diferite pentru cele două rânduri de scaune.
Sub capota Range Rover SV Coupe se situiază motorul de top din gamă – unitatea V8 de 5.0 litri cu 565 CP la activ, cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte, ce livrează cuplul pe ambele punți.
Suspensia pneumatică a fost ușor resetată pentru o manevrabilitate mai bună și condus mai senzațional. De la 0 la 100 km/h noul model accelerează în 5.3 secunde, iar viteza maximă se limitează la 266 km/h.

Producția coupe-urilor va fi asigurată de diviziunea britanicilor Special Vehicle Operations (SVO), iar în total vor fi produse doar 999 exemplare Range Rover SV Coupe.
Culmea este că pentru ediția limitată în Marea Britanie se va cere suma impunătoare de 240 mii lire sterline, chiar mai mult decât pentru SUV-ul de top Range Rover SVAutobiography!
PiataAuto.mdRedacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
0
1,884
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!