GENEVA 2018 LIVE: Skoda Vision-X, cel mai mic SUV Skoda e aproape gata de producţie!

6 Martie 2018, 11:41
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
Skoda îşi reconfirmă intenţiile de a-şi lărgi gama de SUV-uri cu cel de-al treilea model, care va fi şi cel mai compact, iar conceptul aproape gata de producţie a acestuia a fost adus la Geneva.
SUV-ul conceptual a debutat în Elveţia cu un sistem foarte interesant de propulsie hibridă, care combină propulsia electrică şi cea pe bază de gaz natural comprimat. Visul celor ce vor economie absolută, dacă vreţi!
Sub capotă există un motor cu ardere internă, de 1.5 litri, dezvoltat pe baza motorului 1.5 TSI din gama Skoda, care a fost adaptat să consume gaz natural comprimat, dar şi-a păstrat turboaspirarea, livrând 130 CP şi 200 Nm. Motorul e alimentat de la două butelii de gaz natural comprimat montate lângă puntea spate şi tot acolo există şi un rezervor de benzină pentru orice eventualitate. Puntea spate poate fi propulsată doar de un electromotor, alimentat de la două baterii de 48 V. Electromotorul e conectat doar când e nevoie de tracţiune integrală – în cazul pornirilor, pierderilor de aderenţă sau a accelerărilor rapide, iar în regim pur electric energia bateriilor e suficientă pentru 2 km de rulare.
Spunem că noul SUV e aproape gata de producţie, deoarece grupul VW are deja un SUV compact similar pus în producţie, cu emblema Seat, iar lansarea în producţie a noului SUV Skoda e doar o chestie de tactică şi timp. Se zvoneşte că acest SUV, atunci când va ajunge în producţie, va purta denumirea de Kayak sau Kayaq, dar astea sunt deocmadată informaţii neconfirmate. Cert este că în mai puţin de un an vom vedea un asemenea SUV în producţie de serie!
0
2,459
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!