GENEVA 2018 LIVE: Toyota Aygo se prezintă în varianta modernizată și imediat se lansează pe piața europeană

7 Martie 2018, 00:04
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
Aygo este cel mai compact și accesibil model al Toyota pe piața europeană. Sub-compacta măsoară în lungime doar 3.5 metri și, precum și anterior, este dezvoltată în comun cu concernul PSA și se produce la uzina comună TPCA în Cehia, împreună cu Peugeot 108 și Citroen C1. Actuala generație, a doua la număr, se produce din 2014, iar facelift-ul de mijloc de carieră vine să distanțeze versiunea niponă mai mult de surorile europene.
La partea frontală Aygo a primit o nouă bară de protecție și blocuri optice cu lumini de zi LED integrate, iar la posterior a fost modificată pictura interioară a blocurilor optice. La interior compacta a primit o planșă de bord cu afișaje analogice redesenate și o altă nuanță a luminii ambientale. Modernizarea aduce micuței pachetul de asistenți și sisteme de siguranță activă Toyota Safety Sense, care include sistemele de frânare automatizată și de menținere a benzii de circulație.
Unicul motor disponibil pentru acest model, cel de 1.0 litri cu 3 cilindri, a fost modernizat substanțial, primind sistem de injecție combinată și sistemul EGR, și se conformează acum standurdului de poluare Euro 6.2. Puterea maximă a crescut de la 69 CP până la 72 CP, însă cuplul maxim a cunoscut o scădere de la 95 la 93 Nm. Aygo a devenit și mai eficient, indicând un consum în regim mixt de 3.9 litri (contra celor 4.1 litri anterior) la fiecare 100 km. Niponii au lucrat și la direcția compactei, pentru a-i oferi o manevrabilitate mai bună și mai multă stabilitate la viteze inter-urbane.
Startul vânzărilor versiunii actualizate va fi dat îndată după premiera de la Geneva, iar facelift-ul nu va influența simțitor prețul automobilului.
0
1,713
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!