GENEVA 2018 LIVE: noul Audi A6 sărbătorește premiera europeană

6 Martie 2018, 15:53
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
Unul dintre cele mai importante modele pentru producătorul din Ingolstadt este Audi A6, generația precedentă părea a fi mai puțin atrăgătoare pe fundalul noilor generații ai concurenților principali BMW Seria 5 și Mercedes-Benz E-Class, însă acum Audi A6, revine în forță cu noua generație devenind un rival înfricoșător.
Noul Audi A6 adoptă un design evolutiv familiar al celui prezentat pe noile A8 și A7, ba chiar noul sedan se bucură și de tot setul de tehnologii prezent pe modelele mai mari! Astfel, la interior sunt prezente cele 3 ecrane digitale, unul pentru planșa de bord, unul al sistemului multimedia MMI și cel cu comenzile sistemului de climatizare. Chiar dacă este asemănător cu cel al coupe-ului cu 4 uși A7 Sportback, interiorul A6 pare a fi mai echilibrat și opulent, fără a exagera cu sportivitatea.
Ca și frații mai mari, Audi A6 este și el un mild-hybrid cu sistem electric de 48 V. În timpul frânării automobilul poate recupera până la 12 kW, iar la viteze extra-urbane între 55 și 160 km/h sistemul poate opri motorul pentru un condus mai eficient. Vor fi disponibile mai multe tipuri de suspensie, printre care suspensia pneumatică, suspensie adaptivă, suspensie sport cu gardă la sol micșorată. Roțile punții spate pot acum vira la un unghi de până la 5 grade pentru stabilitate maximă.
Pentru început noul Audi A6 este disponibil cu un benzinar și un turbodiesel, ambele de 3.0 litri. Benzinarul V6 3.0 TFSI dezvoltă 340 CP și 500 Nm, exact ca în cazul noului Audi A7 Sportback, turbodiesel-ul este prezentat de unitatea 3.0 TDI V6 cu 286 CP și 620 Nm la activ. Ambele motoare sunt cuplate la sistemul de tracțiune integrală quattro, care la solicitarea clientului poate fi una part-time sau full-time.
0
2,990
GALERIE FOTO (34 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!