GENEVA 2018 LIVE: noul Volvo V60 debutează concomitent cu două versiuni hibride!

6 Martie 2018, 12:29
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
Noul break de talie medie Volvo V60 își face apariția în public la Salonul Auto de la Geneva. Suedezii mizează mult pe noua generație V60 pe piața europeană, despre ce ne sugerează și debutul noii generații anume în caroserie break, care sunt mult mai solicitate decât sedanurile pe Bătrânul Continent.
Noul Volvo V60 este construit pe platforma modulară SPA, pe care se bazează și modelele familiei 90, precum și crossover-ul XC60. Substratul tehnic este identic celui de pe modelele mai mari, însă V60 în premieră în gama suedezilor va fi oferit din start concomitent în două versiuni hibride, T8 Twin Engine și T6 Twin Engine, cea din urmă fiind una cu totul nouă pentru modelele suedeze. În ambele cazuri sub capota versiunilor hibride își face loc benzinarul turboaspirat bine cunoscut de 2.0 litri, combinat cu un motor electric ce pune în mișcare exclusiv puntea spate. Astfel, motorizările hibride dispun de tracțiune integrală, iar motoarele cu ardere internă pot fi cuplate la cutia automată cu 8 trepte, și nu un variator stepless, precum în cazul altor modele hibride.
Volvo V60 vine cu cele mai noi sisteme de siguranță din dotarea suedezilor, printre care sistemul de pilot semi-automat îmbunătățit, precum și asistentul electronic de atenționare depsre apariția obstacolelor laterale în timpul parcurgerii intersecțiilor sau în parcare. Pentru prima dată V60 va putea beneficia, opțional, de suspensie pneumatică.
0
1,632
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!