GENEVA 2018 LIVE: suedezii lansează primul său motor cu 3 cilindri în linie cu noul Volvo XC40

6 Martie 2018, 18:17
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
Volvo lansează primul motor cu 3 cilindri în linie în istoria sa cu crossover-ul compact XC40. Noul motor este prevăzut pentru dotările incipiente XC40 T3 și face parte din familia Drive-E al suedezilor. În mod standard acesta se cuplează la o cutie manuală cu 6 trepte, ce transmite cuplul doar pe puntea față. Cu un an mai târziu, acesta va putea fi comandat în tandem cu cutia automată cu 8 rapoarte.
Noul motor a primit indexul B3154T, fiind un benzinar turboaspirat de 1.5 litri cu injecție directă, 3 cilindri în linie și câte 4 supape pentru per cilindru. Noua unitate livrează 156 CP și poate indica un consum în regim mixt de doar 6.6 litri. Noul motor aduce și un preț mai accesibil pentru XC40, care în varianta T3 momentum va avea un preț de start de 27 mii euro.
Împreună cu noua motorizare, XC40 primește și echiparea de top Inscription, care va păstra un preț similar dotării actuale de top R-Design, însă contrar acesteia, va pune accentul pe confort și eleganță. La exterior locul inserțiilor din plastic negru XC40 Inscription va avea inserții cromate, iar pentru habitaclu sunt prevăzute inserții din lemn și încrustări cristalice pe levierul cutiei de viteze automate. Sunt disponibile și jante cu un design nou cu dimensiuni cuprinse între 18 și 20 inch.
1
1,732
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!