General Motors va lansa un nou serviciu de car-sharing, prin care proprietarii vor putea oferi în chirie automobile personale

Concernul General Motors lansează în regim test un nou serviciu, ce a primit denumirea Airbnb, care permite proprietarilor să ofere în chirie propriile automobile. Noul tip de serviciu va fi disponibil prin intermediul întreprinderii de car-sharing Maven, dezvoltată de concernul american.
Serviciul va fi lansat în vara acestui an, iar în caz de succes acesta va marca încă o treaptă în dezvoltarea concernului ca furnizor de servicii. Astfel, oferind această posibilitate proprietarilor automobilelor General Motors, compania Maven, care conlucrează cu giganți precum Uber și compania de servicii de curierat Lyft, își va mări imediat și considerabil parcul de automobile, fără investiții substanțiale. Afară de aceasta, General Motors lucrează la dezvoltarea și lansarea în viitorul relativ apropiat unei rețele de taxi cu pilot automat.
Totodată, succesul inițiativei americanilor va marca încă un pas important în dezvoltarea ideologiei de car-sharing, care pare să cucerească încet cu încetul întreg occidentul. Servicii de car-sharing, într-un fel sau altul lansează tot mai mulți producători, printre care Daimler și Toyota. Ca o alternativă car-sharing-ului tradițional, dacă-l putem numi așa, Volvo oferă posibilitatea de a "achiziționa" noul Volvo XC40 cu abonament, ce prevede că noul automobil nu intră în totalitate în posesia clientului, ci i se oferă pe un termen de doi ani contra unei plăți lunare, iar deservirea tehnică, asigurarea și alte costuri sunt asigurate de companie.
0
1,931
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!