Georgetto și Fabrizio Giugiaro vor aduce la Geneva noul său concept Sibylla

În acest an faimosul designer auto Georgetto Giugiaro împlinește 80 ani. Designerul italian a participat la crearea mai multor modele de serie și concepte, multe dintre ele devenind cu adevărat legendare, precum DeLorean DMC-12, Volkswagen Golf de primă generație, Maserati Ghibli și Merak, Lotus Esprit S1, cât și conceptul Ford Mustang din 2006.
Acum trei ani Giugiaro a părăsit conducerea companiei Italdesign Giugiaro, la baza fondării cărei a stat în 1968, pentru ca mai apoi să fondeze o nouă companie, împreună cu fiul său Fabrizio – GFG Style (Georgetto and Fabrizio Giugiaro). Primul model al noii companii a fost prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Geneva, acesta a fost un super-car conceptual electric de 1,305 CP - Techrules REN. În acest an la Geneva tânăra companie va aduce un nou show-car, care a primit denumirea Sibylla.
Cu numele său modelul omagiază mama renumitului designer, care se numea Maria Sibilla. Cum și era de așteptat, conceptul a primit nu doar un design spectaculos cu caroserie neobișnuită, ci și tehnologii de ultimă oră!

Portierele față sunt acționate aparte de geamurile laterale, care la rândul lor sunt parte a parbrizului, iar montanții față lipsesc complet! Astfel, pentru acces la interior, pasagerii vor acționa portierele, iar geamurile vor fi "ridicate" împreună cu parbrizul de un mecanism ascuns în caroserie. Parbrizul, care pleacă spre mijlocul caroseriei este compus din sticlă monocromată care permite umbrirea porțiunii de pe acoperiș pentru a reduce accesul razelor solare la interior.
GFG Sibylla este pusă în mișcare de 4 motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, alimentate de la o baterie de 75 kWh. Puterea totală a motoarelor nu a fost anunțată. Sistemele la bord sunt operate cu ajutorul sistemului EnOS, dezvoltat de compania chineză Envision, care a oferit conceptului și motoarele electrice și bateria.

Mai multe informații producătorul va oferi la premiera GFG Sibylla la Salonul Auto de la Geneva, unde toți doritorii vor putea admira conceptul "pe viu".
0
2,415
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!