Germanii au prezentat noul super-car electric conceptual Volkswagen I.D. R Pikes Peak

Volkswagen a prezentat primele imagini oficiale cu prototipul de curse din seria conceptuală I.D., care a primit denumirea R Pikes Peak. Noul concept se alătură familiei electrificate care în viitor se va tranforma într-o serie aparte de modele electrice a producătorului german și nu este exclus că în viitor ar putea avea și o variantă de serie.
Super-car-ul electric I.D. R Pikes Peak este dezvolat cu forțele comune a inginerilor Volkswagen și a diviziunilor Volkswagen R și Volkswagen Motorsport. Producătorul nu a dezvăluit informații despre substratul tehnic al conceptului, însă se cunoaște că, ca și celelalte modele electrice din seria I.D., acesta are la bază platforma MEB și are tracțiune integrală.
Super-car-ul electric va marca premiera oficială la 24 iunie curent în statul american Colorado, la cursele legendare Pikes Peak International Hill Climb. Volkswagen declară că conceptul va atinge un nou record mondial la Pikes Peak în rândul automobilelor electrice. Recordul prezent aparține electrocarului eO PP100 cu 1,600 CP la activ, care a parcurs traseul de 19,99 km în 8 minute și 57.118 secunde. Noul electrocar conceptual Volkswagen I.D. R Pikes Peak va fi pilotat de Romain Dumas, pilotul de curse care de mai mulți ani a participat la curse pentru Audi și Porsche.
0
2,081
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!