Hennessey va crea cel mai rapid super-car de pe planetă, care va atinge viteza de 300 mph, sau peste 480 km/h

Atelierul american de tuning Hennessey intenționează să-și recâștige titlul de cel mai rapid super-car de pe planetă cu modelul Venom F5.

Hennessey Venom GT a fost unul dintre cele mai performante super-car-uri de pe planetă, fiind propulsat de benzinarul twin-turbo V8 de 7.0 litri, ce dezvolta peste 1,470 CP. Pentru a face actualul Venom F5 cel mai rapid super-car din lume Hennessey va dezvolta un motor nou V8 de 8.0 litri, care ar putea livra peste 1,600 CP. Pentru un asemenea rezultat nu este exclusă instalarea a 4 turbocompresoare, iar decizia finală și datele tehnice vor fi dezvăluite după concursul Pebble Beach Concours d’Elegance din acest an.
Scopul principal al efortului depus este de a instala un nou record de viteză, neatins oficial până acum, unul simbolic, de 300 mile pe oră, sau circa 483 km/h. Suedezii de la Koenigsegg nu vor fi deacord cu această declarație, afirmând că modelul lor, Agera RS poate atinge această viteză, fapt, însă, nedemonstrat practic. Afară de Koenigsegg, cei de la Hennessey sunt siguri că și francezii de la Bugatti pregătesc un răspuns pe cinste, având în vedere faptul, că Bugatti Veyron a reușit să devină cândva cel mai rapid super-car.
Curios este faptul, că chiar fiind capabil de astfel de viteze, cei de la Hennessey doresc ca cel mai rapid Venom F5 să fie un automobil destinat drumurilor publice. Viitorul "cel mai rapid super-car" va fi produs în doar 24 exemplare, dintre care 12 deja au fost rezervate de clienți, iar fiecare având un preț de start de 1.6 milioane dolari. Cu toate opționalele incluse super-car-ul foarte ușor atinge prețul de 2 milioane dolari.
0
2,705
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!