Jaguar a prezentat cel mai puternic şi rapid F-PACE

În cadrul Salonului Auto de la New-York a debutat cel mai potent Jaguar F-PACE de serie, trecut prin mâinile specialiștilor de la Special Vehicle Operations (SVO) – Jaguar F-PACE SVR.
La exterior SUV-ul de performanță a primit o bară de protecție față specială, cu incizii imense de aer, o nouă bară de protecție spate cu difuzor integrat și 4 guri al sistemului de eșapament. Pe hayon s-a situat un spoiler de dimensiuni mai mari, iar pe capotă și-au făcut loc incizii de aer adiționale. Pentru o aparență somptuoasă SUV-ul de performanță va fi “încălțat” în jante originale de 21 sau 22 țoli.
Cea mai evidentă modificare la interior este levierul cutiei automate de viteze, care a luat locul rotilei tradiționale Jaguar Land Rover. Scaune sport cu tetiere integrate se regăsesc chiar și pe cel de-al doilea rând de scaune. Șoferul va fi alintat de un volan sport cu schimbătoare de viteze pe partea opusă.
Sub capota Jaguar F-PACE SVR s-a amplasat unitatea V8 de 5.0 litri cu compresor, cu care mai este echipat și coupe-ul F-TYPE SVR, doar că în cazul SUV-ului aceasta livrează 550 CP și 680 Nm cuplu maxim (cotra 575 CP și 700 Nm în cazul coupe-ului), ceea ce înseamnă că britanicii intenționat au rezervat loc pentru viitoarele ediții speciale și mai potente. Suspensia, direcția, cutia de viteze și sistemul de tracțiune integrală au fost resetate special pentru noua versiune a SUV-ului britanic. Afară de aceasta, Jaguar F-PACE SVR beneficiază de amortizoare și arcuri cu până la 30% mai rigide. Frânarea excelentă va fi asigurată de discurile cu un diametru de 395 mm pentru puntea față și 396 mm pentru puntea spate.
Drept rezultat, Jaguar F-PACE SVR accelerează până la 100 km/h în 4.3 secunde fiind, totuși, mai lent decât rivalii Mercedes-AMG GLC 63 S și Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, care execută acest exercițiu în 3.8 secunde. Chiar și așa, nu este exclusă apariția unei versiuni F-PACE și mai bestiale în viitor, care să bată aceste recorduri. Viteza maximă pe care o poate atinge SUV-ul britanic este de 283 km/h.

Vânzările celui mai performant, în prezent, Jaguar F-PACE de serie vor demara în vara acestui an. În Marea Britanie prețurile vor începe de la 74,800 lire sterline.
0
3,066
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!