Jaguar Land Rover își unește forțele cu BlackBerry pentru un nou sistem multimedia

Producătorul britanic Jaguar Land Rover au semnat un contract de cooperare cu compania canadiană producătoare de gadget-uri și sisteme de operare BlackBerry în vederea dezvoltării sistemelor electronice auto de generație nouă. Cooperarea va avea loc pe parcursul a mai multor ani, iar primulprodus dezvoltat în comun va fi un sistem multimedia cu totul nou, care își va face apariția pe toate modelele viitoare a companiei britanice.
La ora actuală nu se cunoaște prea multe despre viitorul sistem multimedia pentru automobilele Jaguar Land Rover, afară de faptul, că acesta se va baza pe sistemul de operare QNX. Pe aceeași platformă este dezvoltat și sistemul performant SYNC 3, debutat pe modelele Ford în 2015. Viitoarele modele Jaguar Land Rover vor beneficia și de sistemul de protecție a datelor personale Certicom, ceea ce înseamnă că noul sistem multimedia va oferi posibilități mari de conectivitate, inclusiv cu rețelele de socializare.
Special pentru acest proiect, BlackBerry a selectat și a creat un grup ingineresc aparte, pentru cooperare profundă cu specialiștii Jaguar Land Rover, iar primele rezultate vor fi făcute publice în următorii ani. În prezent modelele producătorului britanic folosesc sistemul multimedia InControl, dezvoltat cu forțele proprii care, la rândul său, este un complex performant și intuitiv în utilizare, cu care redacția noastră a făcut cunoștință la cele mai recente teste drive cu modelele Jaguar și Land Rover.
0
1,943
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!