Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Lincoln reînvie modelul Aviator cu conceptul debutat la New-York

30 Martie 2018 - 13:57
Denis Godorozea
La Salonul Auto de la New-York americanii au prezentat conceptul viitorului SUV full-size Lincoln Aviator. Anterior diviziunea premium al celor de la Ford avea în gama sa un model cu această denumire. Precedentul Aviator se producea între anii 2002 și 2005, fiind construit pe baza modelului Ford Explorer. Ne având un succes pe piață, Aviator a fost înlocuit curând cu modelul MKT.
Se pare că americanii au luat decizia de a reînvia denumirile vechi a modelelor sale. De curând a fost prezentat noul Lincoln Nautilus, care a venit să înlocuiască un model mai compact – MKX, pe când noul Aviator, la rândul său, va înlocui SUV-ul MKT. Ca și anterior Aviator va avea o bază comună cu Ford Explorer, însă curios în acest caz este faptul, că noul Aviator are la bază tehnologiile viitoarei generații Explorer!
La New-York a debutat doar conceptul viitorului model, însă dacă e să-l cercetăm mai atent, vedem că americanii au prezenat o versiune foarte apropiată celei de serie, care va diferi de concept doar prin câteva elemente.

Americanii au dezvăluit că viitorul Aviator în dotarea de bază va avea sub capotă un motor biturbo, cel mai probabil unitatea Ford V6 EcoBoost, aceasta fiind urmată de o versiune plug-in hybrid cu același motor acompaniat de unul sau două motoare electrice. Standard Aviator va avea tracțiune doar pe puntea spate, cea integrală fiind oferită opțional.
La interiorul SUV-ului se pot adăposti până la 7 persoane, alintate de un nivel de echipare pe măsură, ce include o planșă de bord digitală cu un ecran de 12 inch, sistem de climatizare automat cu 4 zone, scaune față anatomice cu funcție de masaj, o sumedenie de prize USB și conexiune Wi-Fi. Confortul desăvârșit va fi asigurat de suspensia adaptivă Suspension Preview Technology, care include un scaner frontal, ce analizează denivelările carosabilului în față și pregătește suspensia pentru a le depăși fără disconfort pentru cei de la interior, ceva asemănător cu Magic Body Control al celor de la Mercedes-Benz, deci.
Nu va lipsi pachetul de siguranță activă și asistenți Ford Co-Pilot360, ce include sistemul de frânare automatizată cu detectarea pietonilor, sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe și sistemul de menținere a benzii de circulație. Pachetul va fi inclus în dotarea incipientă.
Pentru prima dată în gama Lincoln și Ford, noul Aviator va putea fi acționat exclusiv prin intermediul smarthpone-ului, excluzând necesitatea de a folosi o cheie, iar în cazul în care smarphone-ul nu este la îndemână sau este deconectat, lacătul centralizat va putea fi acționat prin selectarea unei parole prin intermediul tastaturii integrate în portiera șoferului.
Versiunea de serie Lincoln Aviator va debuta în 2019, probabil, cu schimbări minore, în cazul în care designul exterior nu se va alege cu o critică aspră din partea potențialilor clienți. Tot atunci va fi prezentată și noua generație Ford Explorer care, evident, nu va dispune de același nivel de echipare, precum Aviator.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (20 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter