Maserati vrea să spulbere recordurile SUV-urilor de top cu noua versiune Levante Trofeo

Maserati a intrat în segmentul SUV-urilor în premieră cu modelul Levante acum doi ani, iar la Salonul Auto de la New-York compania italiană a dezvăluit versiunea de performanță a acestuia cu denumirea Levante Trofeo cu un V8 sub capotă.
La exterior, precum dictează tendințele actuale din industria auto, Levante Trofeo a primit elemente compuse din fibră de carbon, iar aparența monstruoasă este condimentată de jantele speciale de 22 inch. Pe capotă și-au făcut loc incizii de aer, iar locul farurilor modelelor standard a fost preluat de noile faruri matrice.
Habitaclul este burdușit de inserții din fibră de carbon. Pentru versiunea de top este prevăzută și o altă planșă de bord, care nu este una digitală, dar are inclus un ecran de de dimensiuni mari între cele două cadrane de bord. Levierul cutiei de viteze automate este unul nou, aparent mai comod în utilizare.
Cele mai interesante metamorfoze s-au produs, de fapt, sub capotă. Zicem metamorfoze, deoarece Maserati Levante Trofeo este propulsat de unitatea modernizată biturbo V8 de 3.8 litri, instalată și sub capota versiunii de top Quattroporte, însă modernizată consistent pentru SUV. Motorul a beneficiat de un alt bloc de cilindri, două turbocompresoare noi, alte biele și un nou arbore cotit. Grație modificărilor, propulsorul livrează cu 60 CP și 20 Nm mai mult acum – 590 CP și 730 Nm.
Motorul se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte modificată, ce transmite cuplul pe ambele punți prin intermediul transmisiei Q4, care la fel a suferit schimbări în cazul versiunii de top. Pentru a atinge performanțe maxime, SUV-ul a primit noul regim de condus Corsa și Launch Control. Suspensia a fost resetată și rigidizată pentru o stabilitate maximă.
Noul Maserati Levante Trofeo accelerează până la 100 km/h în 3.9 secunde, iar viteza maximă depășește 300 km/h. Porsche Cayenne Turbo, de exemplu, accelerează la fel de rapid, însă la viteze maxime modelul german va fi devastat de cel italian. Lamborghini Urus rămâne a fi, totuși, mai performant, având sub capotă 650 CP și accelerând în 3.5 secunde de la 0 la 100 km/h, dar cine a spus că cei de la Maserati exclud apariția unui Levante și mai performant în viitor, care să provoace direct noul Urus?
Producția Maserati Levante Trofeo va începe în vara acestui an, inițial versiunea fiind livrată exclusiv clienților din SUA și Canada, însă mai târziu SUV-ul își va face apariția și pe Bătrânul Continent, marcând premiera europeană la Salonul Auto de la Frankfurt în septembrie. La New-York italienii au mai adăugat, că puțin peste o lună la Beijing va debuta o altă versiune de performanță – Levante GTS, care va pune accent pe lux, având același motor V8 sub capotă, care va oferi un nivel scăzut de putere (circa 550 CP), și va putea fi diferențiată prin inserții cromate la exterior și din lemn de cea mai înaltă calitate la interior.
0
3,078
GALERIE FOTO (25 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!