Mercedes-AMG a prezentat noul Safety Car pentru Formula 1

Noua mașină de siguranță Formula 1 a devenit Mercedes-AMG GT R, care va înlocui în această postură super-coupe-ul Mercedes-AMG GT S, astfel noul Safety Car este și cel mai puternic din istoria curselor Formula 1.
Din punct de vedere al substratului tehnic versiunea GT R destinată siguranței în cursele Formula 1 nu diferă prea mult, având sub capotă aceeași unitate biturbo V8 de 4.0 litri cu 585 CP și 700 Nm la activ. Super-coupe-ul accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.6 secunde, iar viteza maximă constituie 318 km/h. Nu vor lipsi nici elementele aerodinamice active și suspensia reglabilă.
Totodată, Mercedes-AMG GT R Safety Car diferă de versiunile destinate drumurilor publice printr-o carcasă de siguranță la interior și girofarul montat pe acoperiș, instalat pe un fixator special aerodinamic din fibră de carbon. La interiorul mașinii își fac loc două tablete iPad, una destinată retlanlării cursei, iar cealaltă indică schematic poziția fiecărui bolid pe traseu.

Mercedes-AMG GT R va fi prezent la toate cele 21 week-end-uri Formula 1 din acest an, iar prezentarea super-coupe-ului în fața publicului va avea loc în acest week-end în Australia.
0
2,573
GALERIE FOTO (31 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!