Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Mercedes-Benz detronează Toyota și devine cel mai valoros brand auto din lume!

După ce 10 ani consecutiv Toyota a fost numită cel mai valoros brand auto, în 2018 marca niponă a fost detronată de Mercedes-Benz, care a fost numit cel mai valoros brand auto al anului 2018 conform revistei Brand Finance.

Astfel, analiticii au estimat valoarea brandului din Stuttgart la 43.9 miliarde dolari, ce a constituit o creștere spectaculoasă de 24% comparativ cu anul trecut. Cel mai important indicator, ce a dus la o asemenea creștere este considerat totalul vânzărilor, care a crescut cu 9.9% până la 2.3 milioane unități comercializate timp de un an.
"Mercedes-Benz a inventat automobilul, iar acum este liderul industriei automobilistice cu strategia de a reinventa automobilul în viitor" – a declarat directorul executiv Brand Finance David Haigh.
Deși a fost detronat, brandul Toyota nu a rămas cu mult în urmă comparativ cu Mercedes-Benz, fiind estimat la 43.7 miliarde dolari.
Top 3 este încheiat de BMW, care a fost estimat la 41.8 miliarde dolari, înregistrând o creștere a valorii cu 6%. În top 10 cele mai valoroase branduri auto în acest an au intrat mărci precum (în ordine consecutivă de la 4 la 10) Volkswagen, Honda, Nissan, Porsche, Ford, Audi și Chevrolet.
0
817
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!