Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-Benz detronează Toyota și devine cel mai valoros brand auto din lume!

12 Martie 2018 - 09:23
Denis Godorozea
După ce 10 ani consecutiv Toyota a fost numită cel mai valoros brand auto, în 2018 marca niponă a fost detronată de Mercedes-Benz, care a fost numit cel mai valoros brand auto al anului 2018 conform revistei Brand Finance.

Astfel, analiticii au estimat valoarea brandului din Stuttgart la 43.9 miliarde dolari, ce a constituit o creștere spectaculoasă de 24% comparativ cu anul trecut. Cel mai important indicator, ce a dus la o asemenea creștere este considerat totalul vânzărilor, care a crescut cu 9.9% până la 2.3 milioane unități comercializate timp de un an.
"Mercedes-Benz a inventat automobilul, iar acum este liderul industriei automobilistice cu strategia de a reinventa automobilul în viitor" – a declarat directorul executiv Brand Finance David Haigh.
Deși a fost detronat, brandul Toyota nu a rămas cu mult în urmă comparativ cu Mercedes-Benz, fiind estimat la 43.7 miliarde dolari.
Top 3 este încheiat de BMW, care a fost estimat la 41.8 miliarde dolari, înregistrând o creștere a valorii cu 6%. În top 10 cele mai valoroase branduri auto în acest an au intrat mărci precum (în ordine consecutivă de la 4 la 10) Volkswagen, Honda, Nissan, Porsche, Ford, Audi și Chevrolet.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter