Moldova: Inspectorii de patrulare nu vor mai avea voie să ridice plăcuțele de înmatriculare a automobilelor parcate neregulamentar!
27 Martie 2018, 10:51
Parlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură, la finele săptămânii trecute, proiectul de modificare a Codului Contravențional, care prevede că inspectorii de patrulare nu vor mai avea permisiunea de a ridica plăcuțele de înmatriculare a automobilelor parcate neregulamentar, așa, cum se obișnuia anterior.

Autorul proiectului este de părere, că inspectorii de patrulare dispun de toate mijloacele și echipamentul necesar pentru a sancționa soșerii, ce parchează neregulamentar, fără a fi nevoie de ridicarea plăcuțelor de înmatriculare. La rândul său, ridicând plăcuțele, inspectorii creează mari bătăi de cap șoferilor, care nu se mai pot deplasa cu automobilul său până la ridicarea plăcuțelor, astfel automobilul fiind parcat în loc interzis o perioadă mai îndelungată, iar adesea șoferii fiind nevoiți să apeleze la servicii de evacuare auto.
Amintim că, potrivit art. 238 oprirea, staționarea sau parcarea neregulamentară se pedepsește
cu o amendă cuprinsă între 5 și 10 unități convenționale, sau între 250 și 500 lei, cu aplicarea a două puncte de penalizare.
Iar Dvs, dragi cititori, salutați sau nu această modificare a Codului Contravențional? Scrieți părerea Dvs în comentarii!
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
3,335
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!