Noua generație Nissan 370Z ar putea fi prezentată anul viitor!

20 Martie 2018, 12:41
Denis Godorozea via Autocar
Ceea că faimosul sport-car Nissan 370Z se va bucura de un succesor – este un fapt confirmat. La finele lunii ianuarie al acestui an, unul din managerii de rang înalt Nissan, Phillipe Klein, a negat zvonurile precum că actuala generație Nissan 370Z este și ultima din seria Z a niponilor, declarând că compania lucrează la noua generație, iar aceasta ar putea fi prezentată chiar anul viitor, iar până la finele anului curent niponii vor prezenta conceptul viitorului model.
Potrivit informațiilor distribuite de revista britanică Autocar, cu referire la propriile surse din interiorul companiei nipone, viitorul sport-car va împărți platforma tehnică modernizată FM cu Infiniti Q60, însă contrar acestuia va fi dezvoltat după concepția unui adevărat sport-car, și nu ca un coupe exclusivist de lux, cum se vrea a fi Infiniti. De asemenea, noul Nissan va dispune și de versiuni cu cutie manuală de viteze, care va lipsi pe Q60, însă cutia automată destinată versiunilor de top Jatco cu 7 trepte va fi identică pentru ambele modele, precum și sistemul de tracțiune integrală, care în cazul Nissan va fi prevăzută, cel mai probabil, doar pe versiunile de performanță Nismo (care se așteaptă în 2021), standard noul Z având tracțiune pe puntea spate.
Unul dintre motoarele de sub capota noului Nissan 370Z va fi unitatea turboaspirată V6 cu injecție directă, preluată de la același Infiniti Q60. Cel mai probabil pentru versiunile de bază motorul va livra aceeași putere de 400 CP și 475 Nm, precum și în cazul modelului din segmentul premium, însă în versiunile de top acesta ar putea fi modernizat pentru un activ de 470 CP și 600 Nm.
Britanicii relatează că conceptul ce va prefața noul sport-car va fi prezentat deja în acest an, iar noua generație va marca premiera mondială la Salonul Auto de la Los-Angeles la începutul anului viitor.
0
2,329
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!