Noul BMW X4 abia și-a făcut debutul la Salonul Auto de la Geneva și se bucură de primul program de tuning!

10 Martie 2018, 09:16
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
În cadrul Salonului Auto de la Geneva noul BMW X4 a debutat și cu primul program de tuning oferit de Alpina. SUV-ul a primit denumirea Alpina XD4 și este la moment cel mai performant SUV coupe al bavarezilor.
Precum și în cazul versiunilor de serie, noul XD4 împarte substratul tehnic cu modelul XD3, despre care redacția noastră a relatat anterior. Acesta are sub capotă propulsorul turbodiesel de 3.0 litri cu 388 CP la activ. Puțin? Ei bine, aflați că cuplul maxim indică 770 Nm, simțitor mai mult, decât dezvolta precedentul BMW X4 M40d cu 326 CP și 680 Nm. Pentru a atinge asemenea rezultate, tunerii de la Alpina au dotat motorul standard cu trei turbocompresoare și sisteme de admisie și eșapament noi, iar cel din urmă produce și un sunet mai suculent acum! Pentru a face față cuplului mărit, Alpina XD4 este echipată cu o versiune modificată, sau, mai bine zis, fortificată, a cutiei automate ZF cu 8 trepte. Având același motor ca și Alpina XD3, noul XD4 indică performanțe asemănătoare, accelerând până la 100 km/h în 4.6 secunde, viteza maximă constituind 266 km/h.
Dată fiind silueta caroseriei în stil coupe, noul XD4 a primit și un kit aerodinamic mai extremist, decât XD3, având un difuzor integrat în bara de protecție spate și un spoiler pe capacul portbagajului. Versiunea modificată vine "încălțată" în mod standard cu jante de 20 inch cu design personalizat, iar opțional sunt disponibile jante de 22 inch.
0
2,593
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!