Noul GMC Sierra nu mai este doar un Chevrolet Silverado mai dotat

Pick-up-ul GMC Sierra are la bază substratul tehnic al pick-up-ului mai utilitar Chevrolet Silverado, fiind o versiune mai dotată al acestuia cu un alt design al părții frontale. Nu și acum. Noul GMC Sierra vine cu dotări exclusiviste și elemente ale caroseriei cu totul diferite.
Ca și anterior, GMC Sierra împarte platforma cu Chevrolet Silverado, în cazul dat aceasta poartă indexul de uzină T1. Ampatamentul a crescut, comparativ cu generația precedentă, cu 100 mm, pasagerii banchetei din spate bucurându-se de 40 mm de spațiu adițional pentru picioare. Portierele și capota sunt compuse din aluminiu, bena – din fibră de carbon, iar datorită folosirii aliajelor în construcția caroseriei pe scară largă, GMC Sierra are o greutate cu 163 km mai mică decât generația precedentă.
O altă diferență, pe lângă bena din fibră de carbon și designul diferit la exterior, o face și "capacul portbagajului" MultiPro, cu o secțiune pliabilă de dimensiuni mici, destinată folosirii în parcări și locuri mai înghesuite.
La interior Sierra nu bucură cu aceeași revoluție, manifestată la substratul tehnic și designul exterior, acesta este aproape identic habitaclului Chevrolet Silverado, doar variantele de tapițerie fiind diferite.

Tradițional, cele mai mari vânzări GMC Sierra le înregistrează dotările de top SLT și Denali, iar grație acestui fapt producătorul a dezvăluit în primul rând anume aceste versiuni. Astfel, ambele echipări de top dispun de blocuri optice full-LED în mod standard, tapițerie din piele și inserții din lemn sau fibră de carbon la interior, iar pentru prima dată opțional vor fi disponibile un head-up display cu proiecție pe parbriz și sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe. Opțional, oglinda retrovizoare interioară poate fi înlocuitp cu un ecran cu afișaj al camerei de luat vederi de la posterior. Dotarea Denali vine cu amortizoare adaptive.
Motoarele de sub capota GMC Sierra vor fi aceleași, ca și cele de sub capota Chevrolet Silverado. Acestea sunt două benzinare V8 de 5.3 și 6.2 litri și un turbodiesel cu 6 cilindri Duramax de 3.0 litri. Producătorul nu a dezvăluit puterea dezvoltată de propulsoare, însă se cunoaște că unitatea de top V8 de 6.2 litri și motorul pe motorină se cuplează la noua cutie automată cu 10 rapoarte, pe când pentru unitatea de 5.3 litri este prevăzută cutia automată cu 8 trepte.
Vânzările noului GMC Sierra vor începe în toamna acestui an. Ca și anterior, Sierra va fi mai scump cu circa 1,000-2,000 dolari decât Chevrolet Silverado în dotări asemănătoare, grație unor opționale incluse standard. Versiunea de top Denali va avea un preț de circa 55 mii dolari.
0
1,746
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!