Noul Mitsubishi Outlander va avea la bază platforma Alianței Renault-Nissan

Noua actualizare a SUV-ului Mitsubishi Outlander, prezentată la Salonul Auto de la Geneva nu a fost planificată inițial. Se pare că în acest an niponii intenționau să prezinte noua, cea de-a patra generație a modelului său, însă proiectul inițial a fost anulat de șefii Alianței Renault-Nissan, după ce aceasta a pus mâna pe Mitsubishi, achiziționând o treime din acțiunile companiei nipone.
Noua generație ar avea un design inspirat de la conceptul GT-PHEV, prezentat în 2016, însă cum va arăta noul SUV acum nu se cunoaște cu precizie. Iar asta din cauza că a fost luată decizia ca noua generație Outlander să aibă la bază platforma Alianței cu scopul optimizării costurilor de dezvoltare și producție. Tot această platformă va sta la baza viitoarelor Nissan X-Trail și Renault Koleos, ba chiar Mitsubishi Outlander ar putea fi primul model din trio care va "încerca" această platformă. Totodată, ne putem aștepta că toate cele trei modele vor împărți doar substratul tehnic, pe când designul exterior și cel interior vor diferi considerabil.
Totodată, nu putem vorbi despre sfârșitul ingineriei Mitsubishi! Astfel, mai devreme unul din managerii de top a Alianței a declarat, că viitoarea generație Nissan Navara (pe modelul actual, apropo, se bazează pick-up-urile Renault Alaskan și Mercedes-Benz X-Class) va avea la bază platforma și tehnologiile Mitsubishi L200, printre care și sistemul performant de tracțiune integrală Super Select 2, care reprezintă în sine un sistem de tracțiune integrală cu diferențial, care permite deconectarea, la necesitate, punții față.
În același timp, nu se cunosc informații despre viitoarea generație Mitsubishi Lancer, producția căruia a încetat în Japonia la finele anului trecut. Modelul modernizat și revizuit la designul exterior cu denumirea Grand Lancer este oferit și până în prezent pe piața chineză, însă modelul de nouă generație, dacă va fi lansat, atunci cu siguranță nu în viitorul apropiat, proiectul fiind "înghețat" de șefii Alianței. Până la lansarea noului Outlander, însă, avem de așteptat nu mai mult de doi ani.
0
2,272
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!