Nu, nu e Land Rover Defender. E Skoda Trekka!
27 Martie 2018, 15:39
La văzul acestei siluete, aproape toţi pasionaţii auto ar putea declara fără ezitare: „păi acesta e Land Rover Defender” de la începuturile sale! Dar, de fapt, avem în faţă un offroader Skoda, un offroader foarte puţin cunoscut, căruia îi spune Trekka.
În 1966, importatorul Skoda din Noua Zeelandă a avut ideea de a crea un automobil foarte adaptat pentru condiţiile mai dure de exploatare din această ţară, iar inginerii de la Skoda au îmbăţişat această idee. În rezultatul
unei munci comune, s-a născut offroader-ul Skoda Trekka, tot el fiind şi primul automobil produs vreodată în Noua Zeelandă, având pe atunci statut de vehicul destinat agricultorilor şi fiind scutit astfel de taxe şi restricţii.
Subansamble întregi erau expediate din Cehia spre insula sudică, asamblarea finală fiind făcută acolo. Skoda Trekka era propulsată de un motor cu 4 cilindri în linie, de 1,221 cm cubi, care dezvolta doar 47 CP
la 4,500 rpm, motor care era cuplat la o cutie de viteze manuală cu 4 trepte. Viteza maximă pe care o putea atinge offroader-ul era de 110 km/h.
Existau şi mai multe versiuni de
acoperiş şi aranjament interior.
Din cauza faptului că modelul a
fost vândut preponderent
în Noua Zeelandă, puţini din
afara acestei ţări ştiu de existenţa
lui Trekka. Vânzările totale ale modelului pe toată durata de 7 ani
a existenţei sale, au ajuns la puţin sub 3 mii de unităţi.
Însă despre Trekka se poate spune cu siguranţă că este predecesorul moral al SUV-urilor mari actuale din gama cehă, şi aici ne referim în primul rând la Kodiaq. Dar voi ştiaţi de existenţa unui asemenea model în istoria Skoda?
PiataAuto.mdIlie Toma
0
3,009
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!