Opel Corsa se lansează cu versiunea de performanță GSi

Opel anunță lansarea versiunii de performanță GSi a compactei Corsa. Aflat la cea de-a cincea generație, Corsa este produs din 2014, iar următorii ani se așteaptă prezentarea celei de-a șasea generație a compactei, dezvoltate sub patronajul concernului PSA, din care Opel face parte din anul trecut.
Germanii nu au dezvpluit datele tehnice a noii versiuni, limitându-se la dezvăluirea designului exterior a compactei de top. Versiunea GSi este destinată exclusiv variantei cu 3 uși a compactei. Modelul se bucură de un kit aerodinamic exterior mai agresiv, cu incizii de aer mari în bara de protecție față, incizii de aer pe capotă, un spoiler pe capacul portbagajului, praguri laterale, etriere de culoare roșie și capacele oglinzilor retrovizoare exterioare stilizate. La interior își vor face loc un volan sport "turtit" în partea de jos și pedale "îmbrăcate" în aluminiu. Opțional vor fi disponibile scaune sport cu suport lateral bine profilat Recaro.
Nu se cunoaște ce motor se va situa sub capota Opel Corsa GSi, însă dacă compacta a fost dezvoltată după rețeta navei amiral Insignia GSi, în acest caz Corsa ar putea fi echipat cu motorul de top, instalat și sub capota versiunilor standard Corsa, care este un benzinar turboaspirat de 1.4 litri cu 150 CP la activ, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte. Cu acest motor Corsa accelerează până la 100 km/h în 8.9 secunde, iar viteza maximă constituie 207 km/h. Putem spune cu precizie, însă, că Corsa GSi va beneficia de suspensia rigidizată, preluată de la versiunile OPC, cu o gardă la sol micșorată.

Startul vânzărilor Opel Corsa GSi este planificat pentru vara acestui an, însă producția nu va dura prea mult, dat fiind faptul că chiar în anul viitor germanii vor prezenta noua generație Corsa, care va deveni un frate a compactei franceze Peugeot 208 și se va baza pe platforma modulară CMT.
0
1,742
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!