Premieră: noua generație Nissan Altima este gată să lupte cu Toyota Camry

Noua, cea de-a șasea la număr, generație Nissan Altima a debutat la Salonul Auto de la New-York. Altima este cel mai solicitat sedan Nissan pe piața americană, fiind comercializat anul trecut într-un număr de aproximativ 255 mii exemplare, cunoscând o scădere de 17% comparativ cu un an mai devreme, iar asta deoarece precedentul model s-a reținut mai mult timp pe piață și a cedat mult modelelor precum Honda Accord și Toyota Camry. Noua generație vine, însă, să lupte cu rivalii principali cu forțe noi.
Noul Nissan Altima are un exterior inspirat de la conceptul Vmotion 2.0, prezentat la Salonul Auto de la Detroit la începutul anului trecut, cu un aspect mai rezervat. De la concept este preluat calandrul imens și silueta caroseriei, pe când blocurile optice și bara de protecție au un design mai depărtat. În locul inciziilor de aer agresive pe bara de protecție față își fac loc luminile anti-ceață. La dimensiuni noua generație este mai mare cu 25 mm în lungime și +48 mm pentru ampatament (2,825 mm).
La interior consola este dominată de ecranul sistemului multimedia de 8 inch, realizat în forma unei tablete. Un alt ecran de 7 inch este situat între cadranele de bord analogice. Sistemul multimedia oferă conexiuni Apple CarPlay și Android Auto. Pentru noua generație opțional va fi disponibil pachetul de siguranță activă ProPilot, care include un cruise-control adaptiv și sistem de menținere a benzii de circulație. Nu va lipsi nici sistemul de frânare automatizată Safety Shield 360, inclusiv în timpul mișcării în sens opus.
La fel de consistente sunt modificările substratului tehnic. Pentru dotările de bază este prevăzută vechea unitate aspirată natural pe benzină de 2.5 litri cu 4 cilindri în linie, însă producătorul asigură că aceasta a fost modernizată la greu, iar 80% din elementele acestui motor sunt noi, din ce rezultă o creștere a puterii de până la 191 CP și 244 Nm. Vechiul motor aspirat natural V6 de 3.5 litri a fost pensionat în favoarea noii unități turboaspirate 2.0 VC-Turbo cu compresie variabilă, ce a debutat pe crossover-ul Infiniti QX50, însă în cazul Altima acest motor livrează o putere mai mică de 251 CP și 370 Nm (contra celor 272 CP și 380 Nm în cazul crossover-ului).
Ambele motoare vor fi cuplate la o cutie de tip variator-stepless. Opțional va fi disponibilă tracțiune integrală intelectuală, preluată de la Nissan X-Trail, care poate livra până la 50% din cuplu pe puntea spate după necesitate. Altima vine pe piața americană cu acest tip de tracțiune pentru prima dată, iar printre concurenți cu tracțiune integrală se pot lăuda doar Ford Fusion (cunoscut la noi ca Mondeo) și Subaru Legacy.
Dealerii vor prelua comenzile pentru noul Nissan Altima în SUA în vara acestui an, iar primele exemplare vor fi livrate clienților toamna. Mai târziu, cu schimbări minore, va debuta modelul geamăn Nissan Teana, destinat în special piețelor asiatice.
0
2,654
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!