Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noua navă amiral KIA K900/Quoris

21 Martie 2018 - 09:24
Denis Godorozea
În Coreea de Sud a avut loc premiera oficială a celui mai mare model din gama KIA – sedanul K900, cunoscut în alte țări cu denumirea Quoris. Piața de acasă este una prioritară pentru model, dat fiind faptul că anume în Coreea de Sud K900 înregistrează cele mai mari vânzări: în 2017 producătorul a comercializat 1,553 unități K900.
Pentru ca să capete o imagine proprie cu design unic, sud-coreenii au regândit designul noii nave amiral de la început. Noul K900 a primit un design mai reținut, dar totodată monumental, fără pea multe muchii ascuțite. În dimensiuni sedanul a crescut cu 25 mm până la 5,120 mm, pe când ampatamentul a fost mărit îndată cu 60 mm până la 3,105 mm.
La habitaclu își fac apariția materiale de o calitate mai bună, decât la generația precedentă, precum piele și inserții din lemn. Pentru prima dată K900 este dotat cu planșă de bord digitală cu mai multe regimuri de afișaj, alese la discreția șoferului. Consola centrală este dominată de un ecran al sistemului multimedia cu o diagonală de 12.3 inch. Plăcerea acustică la interior va fi asigurată de sistemul audio Lexicon, iar printre cele mai inovative tehnologii se enumeră iluminarea ambientală dezvoltată în comun acord cu institutul american Pantone. Butoanele la interior au senzori integrați, care au funcția de a ilumina cu o putere mai mare aceele butoane, pe care tind să le acționeze pasagerii la bord.

Din lista opționalelor a fost exclusă suspensia pneumatică – noua generație opțional poate fi dotată doar cu o suspensie adaptivă cu amortizoare reglabile.
Inițial, ca și fratele său Genesis G90, noul KIA K900 este un sedan cu tracțiune pe puntea spate, însă opțional este disponibil sistemul de tracțiune integrală. Pentru piața din Coreea de Sud sunt prevăzute 3 motorizări, toate pe benzină. Varianta incipientă are sub capotă unitatea aspirată natural V6 3.8 GDI cu 315 CP, care este urmată de unitatea turboaspirată, preluată de la noul KIA Stinger V6 3.3 T-GDI cu 370 CP la activ. Pentru varianta de top este prevăzut, ca și anterior, benzinarul aspirat natural V8 de 5.0 litri cu 425 CP.
Startul vânzărilor noii nave amiral în Coreea de Sud va fi dat în luna aprilie al acestui an. Prețurile vor fi cuprinse între 51 și 88 mii dolari. Din cea de-a doua jumătate al acestui an sedanul va fi disponibil și pe alte piețe, printre care cea din SUA, iar premiera sedanului cu denumirea Quoris va avea loc curând, însă puțin probabil ca între modele să fie o diferență substanțială.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (7 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter