Primul SUV Lotus va fi construit pe platforma Volvo

Primul SUV din gama companiei Lotus, care face parte acum din concernul Geely, va fi construit pe platforma SPA al celor de la Volvo, pe care se bazează noile XC90 și XC60. Producătorul britanic intenționează să creeze cel mai manevrabil SUV din lume.
Pentru a atinge scopul primordial în a avea o manevrabilitate excepțională, viitorul model trebuie să aibă și o greutate proprie corespunzătoare, iar în acest caz arhitectura SPA dezvoltată de cei de la Volvo poate fi și una dintre cele mai potrivite. Împreună cu platforma tehnică, Lotus va prelua și propulsoarele turboaspirate de 2.0 cu 4 cilindri în linie Volvo, care într-o eventualitate ar putea fi modificate și resetate de specialiștii Lotus pentru a le atribui un caracter mai special. Se așteaptă și o versiune cu propulsie hibridă, probabil și ea preluată de la Volvo – în cazul SUV-ului XC90 versiunea hibridă oferă o putere de 407 CP și 640 Nm cuplu maxim. Mai mult decât atât, la interiorul viitorului SUV Lotus și-ar putea face apariția și display-ul tactil al sistemului multimedia pe consola centrală.
Designul viitorului SUV al britanicilor va fi confirmat în viitoarele 2-3 luni, însă nu se știe când acesta va fi dezvăluit oficial sau dacă va fi precedat de un concept. Lansarea pe piață va avea loc nu mai devreme de 2021-2022, iar noul model va concura direct cu Porsche Macan și Maserati Levante, având un preț cuprins între 60-70 mii lire sterline în Marea Britanie.
0
2,537
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!