Subaru dezvăluie noua generație Forester la New-York

Niponii au prezentat la Salonul Auto de la New-York noua, cea de-a cincea generație Subaru Forester. Producătorul a oferit noului model un design evoluat, comparativ cu predecesorul, însă la substratul tehnic noutăți sunt suficiente.
Chiar de nu pare adevărat, partea frontală este absolut nouă, cu un alt calandru, blocuri optice și bară de protecție. De fapt, toate elementele caroseriei sunt noi! Printre diferențele evidențiate la posterior – blocurile optice cu secțiuni adiționale pe ușa portbagajului. Odată cu celelalte versiuni, Subaru Forester a fost prezentat și în versiunea Sport, care nu aduce schimbări a substratului tehnic, ci doar alte inserții decorative la exterior și interior.
Nici la interior nu a avut loc o revoluție, deși toate elementele sunt noi. Aici își face loc noul sistem multimedia cu conexiuni Apple CarPlay și Android Auto, iar planșa de bord nu poate fi digitală nici opțional. Înlocuirea frânei de mână cu un electronică a permis crearea unui spațiu adițional pe tunelul central, iar la general habitaclul a devenit mai spațios, iar cel mai mult de acest spațiu vor beneficia pasagerii banchetei din spate. Producătorul asigură, că a îmbunătățit la greu izolarea fonică.
Deja în dotarea de bază Forester are incluse echipări, precum: cameră pentru marșarier, lumini de tip LED, sistem multimedia cu ecran de 8 inch și pachetul de siguranță activă EyeSight. Printre opționale se enumeră încălzirea volanului și a banchetei spate, plafonul panoramic și noul sistem, care va apărea mai târziu pe toate modelele Subaru, cu denumirea DriverFocus, care analizează expresiile faciale și atenționează șoferul în caz că acesta este distras în timpul condusului.
Noua generație Forester are la bază platforma modulară SGP (Subaru Global Platform), pe care sunt deja construite noule Impreza și XV. Comparativ cu predecesorul, acesta s-a mărit în dimensiuni cu 15 mm în lungime (4,625 mm), 20 mm în lățime (1,815 mm), iar ampatamentul este mai mare cu 30 mm (2,670 mm). Garda la sol constituie 220 mm.
Prima și, la moment, unica motorizare anunțată pentru Subaru Forester pentru piața americană este benzinarul aspirat natural de 2.5 litri, care a trecut printr-o actualizare majoră și a primit injecție directă, compresie mai mare și sistem start-stop. Niponii declară că până la 90% din componentele propulsorului sunt noi. Ca rezultat, puterea motorului a crescut de la 172 la 185 CP, iar cuplul maxim a fost mărit de la 236 la 239 Nm. Ca și anterior motorul se va cupla la cutia de tip variator stepless Lineatronic. Tracțiunea integrală va fi oferită standard în dotarea incipientă.

Vânzările noului Forester vor demara în SUA în toamna acestui an, după care acesta va fi disponibil și cu motoare noi. Mai târziu vor fi anunțați termenii apariției noii generații a crossover-ului nipon pe alte piețe.
0
2,851
GALERIE FOTO (32 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!