Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Succes răsunător pentru Volvo! Suedezii iau premiul World Car of the Year 2018

28 Martie 2018 - 18:23
Ilie Toma
La începutul lunii martie, chiar înainte de salonul auto de la Geneva, vă anunţam că Volvo primise pentru prima dată în istorie titlul european Car of the Year – maşina anului în Europa – oferit noului XC40. Acum, odată cu startul de astăzi al salonului auto de la New York, a fost desemnat şi automobilul anului în lume, sau World Car of the Year, iar câştigătorul este din nou Volvo, cu SUV-ul mai mare, XC60!
Şi de această dată e vorba de un premiu obţinut pentru prima dată în istorie de Volvo, dar în cazul premiului World Car of the Year, acesta are o istorie mult mai scurtă decât paralela sa europeană, prima desemnare a maşinii auto în lume având loc abia în anul 2005, faţă de anul 1964, când a pornit concursul european.

Astfel, Volvo este unul din puţinii producători care s-au învrednicit în acelaşi an de ambele premii. În 2010, VW Polo a luat ambele titluri, iar în 2013 Golf a făcut acelaşi lucru pentru VW. În 2011 performanţa obţinerii ambelor premii a fost repetată de Nissan Leaf, iar aici lista sfârşeşte, abia astăzi fiind completată de Volvo, deşi suedezii au făcut-o cu două modele diferite.
Fără îndoială, performanţa din acest an a celor de la Volvo va aduce beneficii uriaşe de imagine şi atractivitate mărcii, dar şi noilor modele. Se pare că investiţiile majore în împrospătarea gamei de modele, crearea de produse dezirabile şi sigure, avansate tehnologic, au început a da roade majore.
Volvo XC60 beneficiază de diverse sisteme de propulsie, inclusiv un sistem hibrid, capabil să livreze până la 407 CP. Redacţia PiataAuto.md a testat noul XC60 atât într-un test individual, cât şi într-un test drive comparativ.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter