Toyota Yaris iA trece printr-un facelift și devine Yaris Sedan

Acum 3 ani redacția noastră relata despre primul proiect comun de amploare ce a rezultat din cooperarea între producătorii niponi Toyota și Mazda, când cei de la Toyota au preluat modelul Mazda2 lansând modelul Scion iA, pentru ca mai apoi acesta să devină Toyota Yaris iA, după pensionarea întregului brand Scion. Uite că peste 2 ani de producție modelul a trecut printru-un facelift, care nu a adus prea multe schimbări la design, dar a oferit modelului o nouă denumire, pentru o poziționare mai corectă pe piață – Yaris Sedan.
Yaris Sedan rămâne un frate geamăn al compactei Mazda2, iar la exterior se bucură doar de un alt calandru reticular, toate celelalte elemente rămânând imaculate. Principalul scop al facelift-ului, însă, nu este cel de a insufla modelului un look mai proaspăt, ci de oferi mai multe dotări noi și o poziționare mai precisă pe piață cu noua denumire care, totodată, încearcă și să distanțeze modelul cu sigla Toyota de cel cu sigla Mazda. Până acum Yaris iA a fost oferit doar într-un singur nivel fix de dotare, neschimbat toți acești ani de producție, însă odată cu denumirea Yaris Sedan acesta va fi oferit în 3 nivele de echipări.
Dotarea incipientă cu indexul L este caracterizată de companie ca dotarea cu caracter sportiv, deși aceasta diferă doar prin tapiseria și inserțiile la habitaclu și prin lipsa farurilor frontale anti-ceață, totodată în varianta de bază Yaris Sedan va bucura proprietarii cu sistem de aer condiționat, cameră pentru marșarier, cruise-control și sistem de frânare automatizat. Nivelul de echipare LE este identic celui oferit standard până acum, și are incluse farurile frontale anti-ceață, sistem keyless și încălzirea oglinzilor retrovizoare laterale. Varianta de top XLE aduce pentru Yaris pentru prima dată habitaclu tapisat cu piele, sistem de climatizare automatizat și senzori de lumină și de ploaie.
Motorul a rămas același, fără opțiuni adiționale, cel oferit de Mazda de 1.5 litri, aspirat natural cu 106 CP la activ. Acesta poate fi cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte, sau la una automată cu 6 rapoarte. Actualul Yaris iA avea un preț în SUA de 15,950 dolari, iar odată cu apariția dotării incipiente prețul ar putea cunoaște o scădere a prețului.
0
2,198
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!