X-Class vine la Geneva cu noua versiune diesel X 350 d cu motor Mercedes-Benz!

Primul pick-up de serie din istoria producătorului din Stuttgart, Mercedes-Benz X-Class va fi disponibil într-o nouă versiune cu propulsor diesel de producție Mercedes-Benz. După cum bine știm, X-Class este construit pe baza pick-up-ului Nissan Navara, de la care a preluat cadrul dur, motoarele și transmisia. Până acum X-Class a fost disponibil doar în două versiuni pe motorină, ambele având la baza motorul de producție niponă de 2.3 litri cu 4 cilindri în linie. În cazul versiunii X 220 d, motorul vine echipat cu un turbocompresor și dezvoltă 163 CP și 403 Nm, iar în versiunea X 250 d acesta este echipat cu două turbocompresoare, grație cărora dezvoltă 190 CP și 450 Nm. Depsre viitoarea versiune diesel de top X 350 d germanii au anunțat mai devreme, însă vânzările acestor modele vor începe abia acum.
Așadar, sub capota Mercedes-Benz X 350 d se adăpostește unitatea turbodiesel V6 de 3.0 litri, ce livrează 258 CP și 550 Nm, cuplată la cutia automată de producție germană 7G-Tronic Plus cu 7 trepte. Transmisia 4MATIC este preluată de la noua generație G-Class, iar cuplul este livrat în proporție de 40:60 în favoarea punții spate.
La exterior noua versiune va putea fi recunoscută pe lângă cele deja comercializate nu doar prin inscripția X 350 d la posterior, ci și cu inscripțiile V6 Turbo pe aripile din față. La interior principala diferență o fac padelele regimului manual de selectare a treptelor în spatele volanului, ce șoptește încă o dată despre caracterul mai sportiv al noii versiuni. Motorizarea nu este disponibilă în echipare incipientă Pure, și poate fi achiziționată numai în dotările Progressive și Power, cu barele de protecție vopsite în culoarea caroserie, jante din aliaj ușor, precum și sistemele de climatizare automat și keyless incluse.
Prețul de start pentru Mercedes-Benz X 350 d în echiparea Progressive în Germania va constitui 53,360 euro, pe când versiunea entry-level X 220 d în echiparea de bază Pure are un preț de 31,340 euro. Noua versiune va fi prezentată la Geneva cu un set de accesorii noi, printre care noile fixatoare pentru bagaje adiționale pe acoperiș.
0
3,158
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!